Ostali sportovi

ks bih

Siniša Kovačević smijenjen sa pozicije direktora reprezentacije BiH

15/05/2019

Novitet je da se Igokea vraća u Prvenstvo BiH te da će igrati od samog početka takmičenja

Početkom sedmice održana je sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH na kojoj je doneseno nekoliko važnih odluka.

Jedna od najznačajnijih tiče se smjene unutar muške seniorske reprezentacije. Dužnosti je razrješen Siniša Kovačević, dosadašnji sportski direktor našeg nacionalnog tima.

Zasad nije poznato ko će ga naslijediti na funkciji, članovi UO o tome će odlučivati na narednoj sjednici, koja bi se trebala dogoditi na dan posljednje utakmice finala play-offa Prvenstva BiH između Sparsa i Širokog.

Također, definisan je precizno i sistem takmičenja domaćeg šampionata za narednu sezonu. Učestvovat će 12 klubova, iz elitnog ranga ispali su Gradina, Bosna Royal i Student, a među premijerligaše ulaze Promo Donji Vakuf, Čapljina i Leotar.

Novitet je da se Igokea vraća u Prvenstvo BiH te da će igrati od samog početka takmičenja.

“Ljudi iz Igokee izrazili su spremnost da od samog početka ponovo budu učesnici domaće lige. Vjerovatno je i njima jasno da se nikome ne isplati situacija iz ove sezone, kada su igrali samo ABA ligu. Oni će prethodno platiti i novčanu kaznu za neučestvovanje u Prvenstvu, s čim su se također složili. Visina kazne naknadno će biti određena”, ističe Amer Čolan, generalni sekretar KSBiH.

Prvi operativac Saveza također je potvrdio da će novi selektor U-18 reprezentacije biti Aleksandar Čikić, koji je jedno vrijeme bio pomoćnik Duška Vujoševića u stručnom štabu Zmajeva.

Na sjednici UO, kojom je predsjedavao Mirza Teletović, donesene su i odluke o formiranju Stručnog savjeta za žensku košarku i Komisije za razvoj takmičenja 3×3. U nekim radnim tijelima došlo je do određenih kadrovskih promjena te istaknuto da narednog mjeseca selektor seniorske reprezentacije Vedran Bosnić treba objaviti širi spisak igrača za pripreme i prijateljske utakmice u Kini.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.