Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi “kralj” Australian Opena

Sinner: Đoković je druga dimenzija, ali moj idol ostaje Federer

sinner ao
FOTO: Screenshot
Jannik Sinner, novi kralj Australian Opena

Sinner je sa novinarima još jednom razgovarao o mnogim temama, a nezaobilazna priča bile su i dvije legende ovog sporta, Novak Đoković i Roger Federer

Sa peharom u rukama, osmijehom na licu i nakon dvije sedmice nezaboravnog tenisa Jannik Sinner je pozirao fotografima u Kraljevskoj botaničkoj bašti u Melbournu – mjestu koje novi “kralj” Australian Opena tradicionalno posjećuje dan nakon “krunisanja”.

Momak iz Južnog Tirola, preko Novaka Đokovića u polufinalu i Danila Medvedeva u nezaboravnom maratonskom finalu, sa 22 godine prvi put je zagrlio pehar jednog od Grand Slam turnira.

Sinner je sa novinarima još jednom razgovarao o mnogim temama, a nezaobilazna priča bile su i dvije legende ovog sporta, Novak Đoković i Roger Federer.

“Đokovićevih deset titula u Melbournu? Ne razmišljam o tome, on je druga dimenzija”, rekao je Sinner, a prenosi Gazetta dello Sport.

Ipak, ni to nije promijenilo njegovo mišljenje kada je u pitanju čuveni maestro iz Basela.

“Federer ostaje moj idol, on je to uvijek bio. Ne samo zbog klase nego i zbog načina na koji je predstavio sebe – važno je da se okružite najboljim ljudima i sa svakim izazovom da se suočiti sa osmijehom na licu”, dodao je prvak Australian Opena.

Nakon što je krajem prošle godine Italiji prvi put od 1976. donio titulu u Davis Kupu, Sinner je postao tek drugi teniser iz te zemlje koji je osvojio Grand Slam titulu u “open eri”. Prva je također stigla 1976. godine kada je na Roland Garrosu slavio Adrijano Panatta.