Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PD Skakavac

“Skakavac Trail 2020”: Danas utrke na 21, 42 i 77 kilometara

skakavac vodopad4

Drugo Džavno prvenstvo u planinskom trčanju realizuje se u saradnji s Atletskim savezom BiH u sklopu utrke na 77 km

Planinska utrka „Skakavac Trail 2020“, čiji je ambasador najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, bit će održana 6. septembra u Sarajevu.

Nakon obavljenih konsultacija s nadležnim institucijama, organizator utrke, Planinarsko društvo Skakavac Sarajevo, poduzelo je aktivnosti na osiguranju mjera zaštite, kako bi se događaj održao bez ugrožavanja zdravlja natjecatelja.

Skakavac Trail 2020 u svojoj ponudi za ovu godinu nudi utrke od 21, 42 i 77 km koje su bodovane ITRA i UTMB kvalifikacijskim bodovima, te posebnu utrku – Canicross.

Staze Skakavac traila povezuju sve historijske znamenitosti Sarajevo sa dva prirodna rezervata – Bentbašom i Skakavcem, te će to biti nezaboravno iskustvo za učesnike utrke.

Drugo Džavno prvenstvo u planinskom trčanju realizuje se u saradnji s Atletskim savezom BiH u sklopu utrke na 77 km.

Start utrke na 77 km počinje sa parka „At mejdan“ u 04.00 sati, start utrke na 42 km počinje u 08.00 sati sa Čavljaka, u 10.00 sati s Uževica je polazak utrke od 21km, a u 12.00 sati s Uževice je start Canicross utrke na 7,5 km (kružna utrka sa psima, sa startom i ciljem na istoj lokaciji), najavljeno je iz PR PD Skakavac i Skakavac Traila.