Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenica

Skupština Ragbi saveza BiH kao osnovni cilj zacrtala omasovljenje ovog sporta u BiH

ragbi bih
Foto: Vehid Begunić/ Fena
Arhiva

Skupština Ragbi saveza Bosne i Hercegovine, koja je danas održana u Zenici, usvojenim planom za naredni period zacrtala je kao osnovni cilj omasovljenje ovog sporta u BiH.

U tom cilju, kako je istakao predsjednik RSBiH Sead Krupalija, uputili su poziv svim ljudima koji im žele pomoći da im se priključe kako bi zajednički podigli ragbi sport “na mjesto koje mu pripada”.

-Uključili su se u ovaj projekat i nekadašnji igrači, koji sada rade u određenim institucijama, a početkom septembra u planu je i da se svi skupimo na jedno mjesto te da iznesemo ovaj plan. Da svako kaže kako bi mogao da pomogne i šta bi mogao da radi. Formirali bi, potom, ekipe koje bi imale određene zadatke pred sobom. Savez bi bio logistički centar – podvukao je Krupalija.

Cilj je formiranje novih ragbi klubova i oživljavanje rada te podizanje na viši nivo organizacije postojećih klubova, kojima se planira pružiti podrška svaka vrste. Svoje prisustvo sastanku početkom septembra, kojeg je najavio Krupalija, najavio je i Zeničanin s francuskom adresom Damir Uzunović, koji je pristao da bude član Komisije za omasovljenje ragbi sporta u BiH.

Današnjoj sjednici Skupštine RSBiH prisustvovao je i Suvad Kapetanović, koji živi u Pragu (Češka) te je svojedobno, u ulozi trenera, sa zeničkim Čelikom osvojio nekoliko titula prvaka bivše Jugoslavije. On je govorio o trnovitom putu koji su oni prošli, kada je u Zenicu donio ragbi loptu te, 8. marta 1972. godine, zajedno s prijateljima, osnovao ragbi klub u tom gradu.

Skupština je usvojila i izvještaje o radu Upravnog odbora te finansijski izvještaj RSBiH za prošlu godinu.