Ostali sportovi

Banjalučanka je i večeras u defileu

Slađana Golić je nosila baklju za vrijeme ZOI u Sarajevu: Lijepe uspomene

10/02/2019

Golić je danas gošća Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF)

Osvajačica olimpijskog srebra s košarkaškom reprezentacijom Jugoslavije u Seulu 1988. godine i učesnica Olimpijade u Los Angelesu četiri godine prije, Banjalučanka Slađana Golić, nosila je Olimpijsku baklju za vrijeme Olimpijade u Sarajevu 1984. godine.

Golić je danas gošća Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) koji večeras počinje u Sarajevu i Istočnom Sarajevu i jedna od brojnih bivših bh. sportista i olimpijaca koji su pozvani da uvećaju ovaj sportski događaj.

– Nosim lijepe uspomene iz 1984. godine i čast mi je što sam ponovo u Sarajevu. Drago mi je što sam dio lijepe priče i što ću biti u defileu jer uvijek volim kada podržavamo mlade sportiste. San svakog sportiste je osvojiti olimpijsku medalju i ja se nadam se da će neki naši mladi sportisti uspjeti u tome. Biti olimpijac je nešto najljepše. Nadam se da će svi učesnici EYOF-a i gledaoci uživati u Sarajevu i našim divnim planinama – kazala je Golić u izjavi za Fenu.

Bivša košarkašica vjeruje da će sva takmičenja u okviru EYOF-a proći u najboljem redu i da će se iz BiH poslati lijepa poruka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.