Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slavna teniserka automobilom ubila 78-godišnjaka

venus-williams

Američka teniserka Venus Williams (37) skrivila je saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, objavili su američki mediji.

Nesreća se dogodila 9. juna, no policija nije otkrila zašto je vijest tek sada objavljena. Nije otkrila niti detalje nesreće. Policija u Palm Beachu je tek poručila kako je 37-godišnja bivša najbolja teniserka svijeta pod istragom.

Prema pisanju američkih medija do sudara je došlo nakon što je Venus u raskrsnici oduzela prednost drugom automobilu koji se zabio u njeno vozilo.

Automobil je vozila 68-godišnja Linda Barson koja je zadobila nekoliko lakših ozljeda, dok je njen suprug Jerome Barson (78) koji je sjedio na suvozačkom mjestu, zadobio teške ozljede glave. Dvije sedmice nakon nesreće je preminuo u bolnici.

Teniserka je preko svog advokata izrazila “najdublje saučešće porodici koja je izgubila voljenu osobu. “Venus je ušla u raskrsnicu dok je bilo zeleno na semaforu, vozila je brzinom od 10 km na sat kada je drugo vozilo udarilo u njen automobil. Nije dobila nikakvu kaznu, niti je optužena,” kazao je advokat Malcolm Cunningham.

Međutim, svjedoci tvrde kako je gospođa Barson ušla u raskrsnicu na zeleno, dok je drugo vozilo prošlo kroz crveno svjetlo, a tamošnji mediji bruje o skandalu i zataškavanju

Policija je potvrdila kako Venus Williams u nesreći nije ozlijeđena, nije bila pod utjecajem alkohola niti opijata.

Venus Williams je bila najbolja teniserka svijeta u tri navrata, ukupno 11 sedmica. Posljednji put 2002. godine. Trenutno se nalazi na 11. mjestu WTA ljestvice.

Njena dvije godine mlađa sestra Serena čeka svoje prvo dijete sa zaručnikom Alexisom Ohanianom, a iz njenog tabora su poručili kako se vraća na teren nakon poroda.