Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mike Bryan

Slavni teniser skupo platio morbidnu šalu na US Openu

New Project (3)

US Open je kaznio Bryana s 8.200 dolara, što je druga najveća kazna na ovogodišnjem turniru

Legendarni američki teniser, igrač parova Mike Bryan, član najboljeg para u istoriji tenisa Bryan/Bryan (16 grand slam naslova, 118 osvojenih turnira), šokirao je Amerikance tokom meča 3. kola turnira parova protiv Carballes Baene i Delbonisa.

Amerikanci su slavili 4:6, 7:5, 6:3 nakon velikog preokreta u drugom setu, ali meč je obilježio incident iz drugog seta kad je Mike Bryan tražio “challenge” nakon što su suci dosudili dobru loptu.

Oko sokolovo pokazalo je da je lopta dobra nakon čega je Bryan reket postavio kao pušku i uperio je prema linijskom sucu.

Glavna sutkinja Mariana Alves nakon toga je Bryanu dala opomenu zbog nesportskog ponašanja, na što se 41-godišnji Mike žalio jer nije shvatio šta je krivo napravio. Bryan je očito potpuno zaboravio da je manje od 24 sata ranije u još jednoj pucnjavi u SAD-u u Teksasu ubijeno osmero, a ranjeno 22 ljudi.

US Open je kaznio Bryana s 10.000 dolara, što je druga najveća kazna na ovogodišnjem turniru. Amerikanci su na društvenim mrežama začuđeno komentirali Bryanov potez, a osudili su ga vodeći američki novinari tražeći puno veću kaznu.

“Ispričavam se ako je moj potez nekoga uvrijedio. Osvojili smo poen i želio sam se našaliti, ali zbog zadnjih događanja i političke klime u našoj zemlji jasno mi je da je moja gesta bila potpuno neprimjerena. Nikad više mi nešto slično neće pasti na pamet”, rekao je Bryan.

Ove godine u Americi zabilježeno je 38 masovnih pucnjava, a samo u zadnjih mjesec dana u njima je ubijeno čak 53 ljudi.