Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda Solana suspendovala Marka Karaulu

Marko Karaula

Uprava tuzlanske Sloboda Solane suspendovala je rukometaša Marka Karaulu, koji je na početku priprema za drugi dio prvenstva u Premijer ligi BiH napustio ekipu i prešao u Spačvu iz Vinkovaca.

Karaula je sa tuzlanskim klubom imao ugovor do kraja sezone. Bio je najbolji strijelac ekipe i drugi po broju postignutih golova u Premijer ligi BiH.

– Pokušavali smo na sve načine dogovoriti da Karaula ostane do kraja sezone i da poslije ima odriješene ruke oko nastavka karijere, bez ikakvih obaveza prema nama. Međutim, on se oglušio na naše pozive i nije nam preostalo ništa drugo nego da ga suspendujemo i time zaštitimo naše interese -kaže predsjednik UO Sloboda Solane Samir Sejranić.

Pojavile su se informacije da će Solari za Karaulu tražiti obeštećenje od oko 15.000 eura. Sejranić nije želio komentirati visinu oštetnog zahtjeva.

– Nama je najbitnije da je Rukometni savez BiH stao iza nas. Moram reći da je Karaula u Tuzlu došao kao potpuno anoniman igrač, a da je zahvaljujući nama dobio priliku i ispoljio svoj talent. U Tuzli smo mu platitili studij i smještaj u Studentskom domu, imao je stipendiju, a na kraju nam je okrenuo leđa – istakao je Sejranić.

Najavio je da će klub istrajati u dokazivanju svojih prava, dodavši kako mu je žao što Karaula nije prihvatio ponuđeno rješenje. Ovako, kaže Sejranić, prijeti mu kazna neigranja od najmanje pola godine.