Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slovenac Katrašnik pobjednik 12. Biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” (FOTO)

utrka_beograd_banja_luka_3

Pobjednik 12. Biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” je vozač slovenačke Adrije Gašper Katrašnik, koji je danas najbrže vozio i na drugoj etapi ove trke od Teslića do Banjaluke, javlja Anadolu Agency (AA).

“Trka je bila brza i teška, ali ostatak ekipe odradio je odličan posao. Drago mi je da sam pobijedio i danas”, izjavio je Katrašnik za AA.

Objasnio je da njegova ekipa tokom trke nije imala većih problema, a na kraju trke jednom od članova ekipe desio se kvar na biciklu, ali se uspio vratiti u trku.

“Ovo je najveća pobjeda za mene i nadam se da ću nastaviti tako ići naprijed”, rekao je Katrašnik.

On je pobijedio i u prvoj etapi trke održanoj juče od Beograda do Brčkog, nakon čega mu je dodjeljena žuta majica, te je današnju etapu vozio u njoj.

U drugoj etapi drugoplasirani takmičar je bio Perez Herman Nicolas Tivani, a trećeplasirani Eryik Laton.

Današnja, druga etapa trke startovala je u Tesliću dok je oficijelni start bio u Tešnju nakon čega su biciklisti su preko Dervente, Prnjavora i Laktaša stigli u Banjaluku gdje su vozili šest krugova po užem centru grada.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da je ovo jedan od sportskih događaja koje podržava grad, jer se radi o događaju najviše kategorije.

“Međunarodna trka koja je ove godine došla na najvišu stepenicu klasifikacije u biciklističkom sportu, nalazi se među najznačajnijim trkama godišnjeg biciklističkog kalendara i to je naš cilj, da podržavajući organizaciju dostignemo nivo trka najvišeg ranga”, kazao je Radojičić.