Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ep u rukometu

Slovenci napravili podvig i u “fotofinišu” preskočili Portugalce

slovenija danska ep
FOTO: ehfeuro.eurohandball.com

Sutra će druga runda grupne faze biti završena utakmicama u grupi A

U posljednjem kolu druge runde Evropskog prvenstva u rukometu koje se igra u Njemačkoj, Slovenija je nakon 24 godine pobijedila Dansku, lidera grupe B i tako u posljednji čas izborila narednu fazu takmičenja.

Slovenci su tako dobili priliku da se bore za peto mjesto.

Slovenci su večeras slavili 28:25, i tako Dancima nanijeli prvi poraz na Evropskom prvenstvu. Slovenija je imala sjajnih zadnjih 15 minuta. Utakmicu za peto mjesto igrat će protiv Austrije, Mađarske ili Njemačke, ovisno o sutrašnjim rezultatima. Slovenski golman Klemen Ferlin izabran je za igrača utakmice s 10 odbrana (36 posto).

Podsjećamo, prije ovog duela Portugal je odigrao samo neriješeno protiv Nizozemaca i imao bod više od Slovenaca. Trebao im je remi ili poraz Slovenaca da oni budu ti koji će igrati za peto mjesto.

Večeras će u grupi B snage odmjeriti još Švedska i Norveška. Šveđani su već osigurali polufinale.

Sutra će druga runda grupne faze biti završena utakmicama u grupi A. Mađari imaju šanse za polufinale, ali im za to treba pravo čudo. Da pobijede Francusku (osigurali polufinale), a da Njemačka izgubi od otpisane Hrvatske. Austrija će tražiti svoju šansu za utakmicu od petog od šestog mjesta, a protivnik će im biti Island.