Ostali sportovi

Crnogorski stručnjak

Slovenski rukometni savez obrazložio zašto Vujović više nije selektor

27/11/2019

Pedesetosmogodišnji crnogorski stručnjak preuzeo je mjesto selektora Slovenije 2015. godine, a s njim je reprezentacija osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017.

Slovenski rukometni savez potvrdio je u srijedu da je prekinuo ugovor s dosadašnjim selektorom muške reprezentacije Veselinom Vujovićem, te da će novog selektora izabrati do sredine idućeg mjeseca.

Kako se navodi u priopćenju, Savez zahvaljuje dosadašnjem selektoru na njegovom doprinosu u ostvarivanju vrhunskih rezultata, a odluku o smjeni donio je zbog osjećaja da je u reprezentaciji došlo do “zasićenja” njegovim načinom rada, što bi bio rizik za razvoj reprezentacije na predstojećim natjecanjima, prenosi Hina.

Pedesetosmogodišnji crnogorski stručnjak preuzeo je mjesto selektora Slovenije 2015. godine, a s njim je reprezentacija osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. godine, što je njen najveći uspjeh do sada.

Vujović je u razgovoru za jedan sportski portal potvrdio da se oprašta od funkcije slovenskog selektora. Komentirao je navode da se razlaz dogodio zbog njegovog verbalnog napada na jednog reprezentativca u klubu u kojem su obojica angažirani, što je pokvarilo raspoloženje u slovenskoj izabranoj vrsti i dovelo do pobune nekih igrača protiv njega.

Vujović tvrdi da je njegov “verbalni napad” na igrača bio krivo interpretiran, jer ga je zapravo temperamentno želio upozoriti na greške koje radi u igri i premalu agresivnost.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.