Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čeka nas EP

Smajlagić: Konačni spisak je još otvoren i diktiraju ga mnoge okolnosti

smajlagic - rukometna reprezentacija bih
FOTO: FENA

Yellow cup je pokazao da smo energetski u deficitu i da moramo praviti što veći broj rotacija kako bi izdržali ritam koji zahtjeva Evropsko prvenstvo, naveo je Smajlagić

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Irfan Smajlagić za zvaničnu stranicu RS BiH najavio je nastup na Evropskom prvenstvu.

Smajlagić se dotakao i lošeg nastupa bh. rukometaša na Yellow cupu, pripremnom turniru odigranom u Švicarskoj.

Spisak još otvoren

– Konačni spisak je još otvoren i diktiraju ga mnoge okolnosti od povreda i bolesti igrača. Svaki igrač koji je bio u jednom dijelu priprema, može se računati na njega – rekao je Smajlagić.

Potom je otkrio najveći problem naše reprezentacije.

– Mislim da smo u Sarajevu imali prenaporan mikro-ciklus za pojedine igrače. Međutim, da bi se napunuli energijom i da bi mogli parirati u ove tri utakmice na EP-u, morali smo podići taj intenzitet rada. 

Yellow cup je pokazao da smo energetski u deficitu i da moramo praviti što veći broj rotacija kako bi izdržali ritam koji zahtjeva Evropsko prvenstvo – naveo je Smajlagić.

Podići nivo igre

Naglašava kako očekuje mnogo bolji nastup rukometaša na Evropskom prvenstvu.

– Mislim da smo se u prethodna dva-tri dana regenirisali i da će biti puno bolje na početku turnira. 

Naša igra nije bila bajna na turniru, ali to nam nije ni bio cilj, već smo se fokusirali na utakmicu protiv Švedske – poručio je Irfan Smajlagić za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH i dodao da će susret protiv Švedske u svakom smislu biti pravi test za našu reprezentaciju, te da moramo nivo igre držati više od 30-40 minuta koliko smo uspijevali do sada.