Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rukometno ep

Smajlagić maknuo Burića iz ekipe, egal na poluvremenu

rukometna reprezentacija bih
Foto: Fena/ Arhiva

Kako je javio reporter Arena Sport iz Mannheima, Burić nije povrijeđen i selektor Irfan Smajgalić je donio odluku da naš sjajni golman ne bude u rosteru za večerašnji meč

Rukometna reprezentacija BiH igra neriješeno nakon prvih pola sata utakmice trećeg kola Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Naši rukometaši za protivnika u posljednjem kolu grupne faze imaju za protivnika Gruziju, a nakon 30 minuta igre rezultat je 9:9.

Prvi dio utakmice odigrali smo na krilima Panića koji je zabio pet golova i najefikasniji je igrača na parketu. Po dva gola dodali su Faljić i Herceg. Ono što nije dobro jeste da je Faljić u 25. minutu zaradio crveni karton. Harun Hodžić na golu naše selekcije skupio je četiri odbrane.

Švedska i Nizozemska igraju večeras od 20,30 sati, u duelu koji će odlučiti pobjednika naše grupe. Obje selekcije imaju stopostotan učinak nakon dva kola.

Podsjećamo, bh. rukometaši su u prva dva kola poraženi od Švedske (20:29) a potom i od Nizozemske (20:36).

Bez Burića

Prvi golman rukometne reprezentacije BiH Benjamin Burić večeras ne brani protiv Gruzije u susretu trećeg kola Evropskog prvenstva.

Kako je javio reporter Arena Sport iz Mannheima, Burić nije povrijeđen i selektor Irfan Smajgalić je donio odluku da naš sjajni golman ne bude u rosteru za večerašnji meč.

Naš gol večeras će čuvati Admir Ahmetašević i Harun Hodžić.

Iako smo ostali bez šansi za plasman dalje, bh. rukometaši žele popraviti utisak i protiv Gruzije tražit će istorijsku prvu pobjedu na smotrama najboljih evropskih selekcija.