Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Softić: U subotu slavimo ulazak u Premijer ligu BiH

softic

Uzvratna utakmica finala za prvaka Superlige FBiH odbojkašica lukavačkog i širokobriješkog Smeča odigrat će se u subotu u Sportskoj dvorani u Lukavcu.

Pobjednik ovjerava članstvo u Premijer ligi BiH, a sve prognoze idu u prilog domaćeg tima, koji je s 3:0 slavio u prvoj utakmici, pa se u „gradu sodara“ priprema velika fešta.

– Ulazimo u drugu utakmicu finala s više samopouzdanja, nakon teške utakmice i pobjede u Širokom Brijegu. Lakše će nam biti zbog toga što igramo pred našm publikom i vjerujem da ćemo sezonu završiti bez poraza u prvenstvu – kaže za Fenu Lejla Softić, iskusna odbojkašica Smeča iz Lukavca.

Ova igračica u novi klub prešla je prošle godine, zajedno s blokericom Amelom Hadžić iz tuzlanske Slobode i bez sumnje su glavne poluge ekipe Smeča.

Iako su u prvoj utakmici u dvorani Pecara pobijedile maksimalnim rezultatom, broj osvojenih poena ukazuje na veliku borbu obje ekipe u svakom setu.

– Ekipa Smeča iz Širokog Brijega veoma je borbena. Igraju dobru odbranu i možda su nas malo potcijenile. Mi smo fizički jače, uigranije i moćnije, tako da s prednošću iz prve utakmice naša pobjeda neće doći u pitanje – smatra Softić.

Uvjerena je da će „konačni okršaj“ klubova – imenjaka donijeti dobru odbojku i veliku borbenost.

– Sigurna sam da Širokobriježanke neće u Lukavac doći s „bijelom zastavom“, ali mi ćemo je objesiti na mrežu u njihovo ime – najavila je Lejla Softić.

Utakmica Smeč (Lukavac) – Smeč (Široki Brijeg) igra se u subotu od 19 sati.