Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

smrt košarkaša

Šokantni detalji: “Danima su ga vrbovali, zašto se krije gdje je Ojo umro?”

michael-ojo

Prema izjavama svjedoka, 27-godišnji Nigerijac s američkim pasošem naslonio se na zid i srušio. Kasnije je objavljeno da je nedavno prebolio koronavirus

Košarkaški svijet ovog je petka potresla tragedija u Beogradu. Donedavni košarkaš Crvene zvezde Michael Ojo preminuo je nakon srčanog udara na individualnom treningu na stadionu Partizana.

Prema izjavama svjedoka, 27-godišnji Nigerijac s američkim pasošem naslonio se na zid i srušio. Kasnije je objavljeno da je nedavno prebolio koronavirus.

Nakon njegove smrti oglasio se predsjednik Zvezde Nebojša Čović i iznio neke šokantne detalje.

“Da se razumijemo, Oju je 30. juna istekao ugovor s Crvenom zvezdom. Dok je igrao, imao je kompletan medicinski servis, od FMP-a nadalje. On je 5. augusta imao pregled u bolnici. Prošao je koronu, ali nije dovoljno samo da ste negativni, ona izaziva razne druge nuspojave, a o tome se trebalo više voditi računa. Njemu su po izlasku savjetovali slabu fizičku aktivnost, a to znači da mora stati čim osjeti umor. On je imao izrazito jak udar korone s upalom pluća, čas lijeve, čas desne strane”, rekao je Čović za televiziju Pink.

Zatim je govorio kako mu smetaju pokušaji da se zataška u kojoj se dvorani nesreća dogodila.

“Vidim izraz ‘anonimni prisutni’. Zašto bi u ovom slučaju išta bilo anonimno? Mi smo imali izuzetnu saradnju s Ojom i kao moralni ljudi odradit ćemo svoj dio posla, ali ćemo zahtijevati da dođe do potpune istine kako se to dogodilo. Puno već znamo ko je učestvovao u tome. Oja su od marta stalno vrbovali kao igrača Zvezde i mislim da je u okviru tog vrbovanja napravljeno ubrzanje koje je utjecalo na ovo što se dogodilo. Ne želim reći da je iko htio da se ovo dogodi, ali ovo je velika nesreća i nemojte da išta krijemo, jer inače postajemo sudionici i znači da nam savjest nije mirna”, rekao je Čović, neizravno optuživši Partizan da je dopustio Oju da se preforsira i umre.

“U medijima smo čuli samo o anonimnima, kad smo čuli da je u Pioniru, tri sata smo jurili da provjeravamo. Zašto bi se to krilo ako zaista niko nije želio da dođe do ovoga? Naravno, ja stvarno vjerujem da to niko nije želio”, rekao je Čović.