Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Solidan učinak Nurkića u porazu Portalanda

nurkic

Košarkaši Portland Trail Blazersa iznenađujuće su sinoć izgubili od Memphis Grizzliesa sa 108:103, a bh. košarkaš Jusuf Nurkić imao je učinak od 12 poena, osam skokova, dvije asistencije, tri blokade i tri ukradene lopte za 27 minuta provedenih na parketu.

Trail Blazersi su ovaj meč izgubili u zadnjoj četvrtini, iako su do posljednjeg perioda utakmice održavali prednost protiv jedne od najlošijih ekipa NBA lige.

Posljednjih 12 minuta utakmice Memphis je dobio s 32:22, a MarShon Brooks je 14 od svojih 21 poena postigao u tom periodu utakmice.

U 21. ovosezonskoj pobjedi Memphisa raspoložen je bio i Dillon Brooks sa 18 poena, dok je Chandler Parsons dodao 15 peona.

Trail Blazersi su u ovom meču nastupili bez prve zvijezde tima, Damiana Lillarda, a njegovo mjesto na listi strijelaca zauzeo je CJ McCollum, koji je ubacio 42 poena.

Portland je uprkos porazu ostao na trećem mjestu tabele zapadne konferencije s omjerom 46 pobjeda i 29 poraza, a najvjerovatnije će do kraja regularnog dijela sezone ostati na tom mjestu.