Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tursko prvenstvo

Solidna partija Džanana Muse u ubjedljivoj pobjedi Efesa

Džanan Musa imao je dobar nastup večeras

Anadolu Efes pobijedio je Bahcesehir rezultatom 76:100 na gostovanju u utakmici 19. kola turskog košarkaškog prvenstva. Tako je tim trenera Ergina Atamana ostao i dalje neporažen ove sezone u domaćem takmičenju (19-0), a dobar nastup upisao je naš Džanan Musa.

Sve je bilo jasno već nakon prve četvrtine. Bahcesehir je samo u dva navrata na startu utakmice uspio poravnati, a u prvoj dionici Anadolu Efes išao je i do +19, da bi ovaj period igre na kraju dobili sa 16:32. Domaći su do odlaska na odmor uspjeli spustiti zaostatak na 11 poena (41:52).

Treća dionica također je pripala gostima sa 16:19, a u četvrtoj četvrtini Anadolu Efes je dodatno povećao svoju prednost i na kraju slavio sa veoma ubjedljivih 76:100.

Džanan Musa imao je dobar nastup večeras. Ubacio je deset poena, a tome je dodao četiri asistencije i dva skoka. Sanli je bio najefikasniji kod Efesa sa 17 poena i pet skokova, dok ga je pratio Moerman sa 16 poena, sedam skokova i asistencijom. U poraženoj ekipi Akpinar je imao skor od 17 poena, te po dva skoka i asistencije.