Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Solidni rezultati bh. plivača na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti

plivaci

Amina Kajtaz iz plivačkog kluba “Velež” iz Mostara, isplivala je danas na Svjetskom prvenstvu u plivanju dionicu od 100 metara u disciplini delfin za minut i 77 stotinki , a Adi Mešetović, iz banjalučkog “Olympa”, u istoj disciplini dionicu od 50 metara preplivao je za 24 sekunde i 58 stotinki, javlja Anadolu Agency (AA).

Kajtaz je u konkurenciji 41 takmičarke zauzela 29. mjesto, dok je Mešetović bio 40. od 81 takmičara.

Rezultati bh. reprezentativaca, na Svjetskom prvenstvu u plivanju koje se održava u Budimpešti u Mađarskoj, prema riječima Miodraga Čeke, selektora bh. reprezentacije i trenera plivačkog kluba “Olymp”, su odlični.

U izjavi za AA Čeko je istakao da je u jednoj od najvećih plivačkih arena na svijetu kvalifikacije pratilo preko 10.000 ljudi, a atmosfera u areni bila je nevjerovatna.

“Naši plivači su opravdali odlazak i postigli fenomenalne rezultate. Očigledno je naše plivanje u ekspanziji jer smo u gornjem dijelu tabele, ako gledamo poretke naših plivača. Ako ovako nastavimo za nekoliko godina možemo sa pravom da očekujemo da se nađemo u finalima ovakvih takmičenja”, rekao je Miodrag Čeko.

Dodao je i da su bh. plivači među najmlađima na svjetskoj smotri, a da njihovi rezultati bez obzira na to nisu za podcijeniti.

U nastavku takmičenja u Mađarskoj bh. tim ponovo će nastupiti u petak 28. jula kada će Nikola Bjelajac, iz kluba “Olymp” plivati u disciplini 50 metara slobodno, a Amina Kajtaz u disciplini 50 metara delfin.