SP u alpskom skijanju: Mikaeli Shiffrin naslov u slalomu

Amerikanka Mikaela Shiffrin osvojila je naslov svjetske šampionke u slalomu na Svjetskom prvenstvu koje se održava i švajcarskom skijalištu St Moritz, javlja Anadolu Agency (AA).

Shiffrin je bila sjajna u obje vožnje ostvarivši najbolje vrijeme. Na kraju druge trke je svoju najbližu konkurentkinju domaću skijašicu Wendy Holdener ostavila iza sebe 1,64 sekundu. Bronzana medalja pripala je Šveđanki Fridi Hansdotter.

Shiffrin je današnjim nastupom u slalomu potvrdila da nije slučajno u St. Moritz stigla kao vodeća skijašica u ukupnom poretku Svjetskog kupa, prije svega zahvaljujući odličnim rezultatima u slalomu, gdje vodi i u trci za Mali kristalni globus.

Osim glavne ženske trke slaloma danas je u St. Moritzu održane i kvalifikacione trke slaloma u konkurenciji muškaraca. Plasman u sutrašnju glavnu trku od skijaša iz regiona ostvarili su Jakob Špik (Slovenija), Ivica Kostelić (Hrvatska), Eman Emrić (BiH), te Strahinja Stanišić i Marko Stevović (oba Srbija). Prva trka slaloma sutra je na programu u 9.45 sati.