Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Španski guru otkrio zbog čega mu se prije pet godina obratio Đoković

pepe-imaz-djokovic-640×416

Bivši španski teniser, a sada poznati guru, Joss “Pepe” Imaz Ruiz, koji je nekada veoma blisko sarađivao s Novakom Đokovićem, izjavio je kako i dalje nastavlja saradnju sa srbijanskim teniserom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ruiz je za španski “El Pais” kazao kako njih dvojica i dalje sarađuju kao što je to bio slučaj u posljednjih pet godina.

“Nastavljamo kao i do sada, ništa se nije promijenilo. U posljednjih pet godina radili smo ovdje. I ja idem na turnire kada nam odgovara i kada on osjeća da sam mu potreban, ali i kada ja osjećam da moje prisustvo može donijeti nešto pozitivno. Uskoro će doći u Marbellu i bit će ovdje određeno vrijeme”, rekao je Imaz.

Đoković je već više od pet godina u kontaktu sa Imazom koji vodi akademiju “Ljubav i mir”, a on ga povremeno prati i na turnirima.

“Ponovo je postao otac i to je sjajno. Pogledajte samo kako je organizovao svoj život, kako sada ima sve vrijeme svijeta da bude sa novorođenom kćerkicom. Univerzum se posložio na sjajan način”, kazao je Imaz.

Ispričao je kako je uopšte uspostavljena bliska saradnja sa srbijanskim teniserom.

“Došao je prije pet godina jer je njegov brat patio od depresije i nije bilo načina da to popravimo. Nakon dva mjeseca Marko se počeo mijenjati i naravno, Novak je u sebi rekao ‘Šta se ovdje događa?’ Bio je vrlo znatiželjan i htio je znati odakle je sve to došlo”, kazao je Imaz.

Njegova škola zove se “Ljubav i mir”, a okuplja veliki broj polaznika, posebno poznatih osoba. Imaz polaznicima škole priča o temama kao što su ljubav, emocije, unutrašnji mir i zadovoljstvo.