Španski mediji: Edin Atić ostavio nas je bez medalje

edin-atic

Nakon što je juniorska muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u grčkom Volosu savladala selekciju Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva “A” divizije, španski mediji pišu kako ih je BiH ostavila bez titule u Evropi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Španski portal “Baloncesto” piše kako su košarkaši BiH igrali odlično protiv mladih Španaca, a posebno na kraju utakmice.

“Edin Atić je Španiju ostavio bez medalje na Evropskom prvenstvu. Ovaj Bosanac je sam postigao 28 poena i upisao 12 skokova protiv Španije”, piše ovaj portal.

Isti portal navodi kako je mlada selekcija BiH, ustvari, i najveća senzacija turnira koji se ove godine održava u Grčkoj.

“Španija je srušena u utakmici protiv Bosne, koja je definitivno najveća senzacija turnira”, naveo je španski portal.

Navodi se da je reprezentacija Španije posebno loše igrala u zadnjoj četvrtini kada je BiH bila bolja rezultatom 23:9.

“Teško nam pada to što se nećemo boriti za medalju, nakon bronze 2013. godine i zlata u 2011. godini”, piše španski portal “Baloncesto”.

Španska “Marca” navodi kako su mladi bh. košarkaši bili bolji rezultatom 70:64 te se tako plasirali u polufinale EP-a, među četiri najbolja evropska tima.

“Mladi košarkaši Španije su ostali bez medalje nakon poraza od BiH. Morat ćemo se boriti za peto mjesto”, napisala je Marca.

Izabranici selektora Marka Trbića ovom velikom pobjedom su se plasirali među četiri najbolje reprezentacije Evrope.

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH u polufinalu Evropskog prvenstva “A” divizije sastaje se protiv selekcije Turske koja je danas, nakon produžetaka, u četvrtfinalu pobijedila Srbiju rezultatom 90:79.