Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Španski mediji: Poraženi smo od talentovane i fizički jake BiH

kadeti bih kosarka kadetska reprezentacija (3)

Španski mediji izražavaju žal, ali su i puni riječi hvale o kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, nakon velike pobjede protiv selekcije Španije u polufinalu Evropskog prvenstva rezultatom 86:78, poslije dva produžetka.

Španska “Marca” piše kako “Španija oplakuje poraz protiv selekcije BiH i što će se ipak morati zadovoljiti bronzom”.

kadeti bih kosarka kadetska reprezentacija (1)

“Imali smo pobjedu u rukama u regularnom toku meču, ali smo je ispustili. Od početka meča BiH je pokazala da ima napadački orijentisane i talentovane košarkaše. Musa, Sikiraš i Čampara je opasni trio u BiH i odigrali su ključnu ulogu u kritičnim momentima ove utakmice. Vrijeme je da ponovo stanemo na noge i da se borimo za broznanu medalju protiv Turske”, navodi “Marca”.

Španski portal “MundoDeportivo” piše kako je reprezentacija Španije “pala u polufinalu protiv BiH”.

kadeti bih kosarka kadetska reprezentacija (4)

“Poraženi smo u polufinalu Eurobasketa. Nismo uspjeli na samom kraju da stignemo prednost BiH. Praktično smo ispustili pobjedu u utakmici polufinala. Igrat ćemo za treće mjesto”, piše u tekstu ovog portala.

Izgubili smo od BiH u vrlo teškom meču

Španski “As” navodi kako selekcija Španije nije uspjela izboriti plasman u finale Evropskog prvenstva i morat će se zadovoljiti utakmicom za treće mjesto protiv Turske.

kadeti bih kosarka kadetska reprezentacija (5)

“Izgubili smo od BiH u teškom i vrlo neizvjesnom meču sa dva produžetka. Bili smo na korak do finala, ali smo na kraju poraženi sa 86:78 od talentovanih i fizički snažnih košarkaša BiH nakon dva produžetka, ali i loše sreće. Oba tima su silno željela u finale, ali je balkanski tim na kraju izašao kao pobjednik”, navodi ovaj portal.

Sportski portal “Solobasket” piše kako selekcija Španije nije imala sreće u utakmici protiv BiH i nije se uspjela plasirati u finale Eurobasketa 2015.

kadeti bih kosarka kadetska reprezentacija (2)

“Imali smo lošu sreću. BiH je postigla neke važne poene te su nakon dva produžetka pobijedili i eliminisali Španiju. Balkanski tim je, može se kazati, ispisao historiju. Sani Čampara nam je bio noćna mora u pojedinim trenucima. Bez obzira na sve, to je jedno novo iskustvo za mlade španske košarkaše”, navodi portal.

Kadetska reprezentacija BiH predvođena selektorom Josipom Pandžom u finalu se sastaje protiv Litvanije dok Španija za treće mjesto igra protiv selekcije Turske.