Sparsi danas dočekuju Bosnu Royal u drugom meču za plasman na treće mjesto

kk_bosna_royal_spars_3

Košarkaši Sparsa i Bosne Royal danas će u dvorani “Grbavica” igrati drugi meč serije za plasman na treće mjesto prvenstva Bosne i Hercegovine.

Borba za treće mjesto od velikog je značaja za oba tima s obzirom na to da će pobjednik serije izboriti plasman u ABA 2 ligu naredne sezone, a Bosna Royal je dobila prvu utakmicu na svom terenu i nalazi se na korak do ispunjenja cilja.

U taboru Sparsa nadaju se da će danas slaviti i izboriti treću utakmicu, koja bi se igrala u subotu u KSC Skenderija, a trener Sparsa Ivan Opačak vjeruje da njegovi igrači imaju dovoljno motiva da to ostvare.

– Definitivno ćemo se bolje pripremiti za drugu utakmicu. Imamo iskustvo igranja utakmica protiv Bosne kroz Ligu 6, ali u prvom meču iz nekog razloga dogovore nismo ispoštovali. Nedopustivo je da nam tri igrača Bosne ubace 75 od 82 poena – rekao je Opačak.

Trener Bosne Royal Denis Bajramović ne vjeruje da će se u drugom meču mnogo toga promijeniti, jer se protivnici predobro poznaju.

– Nema se tu šta revolucionarno promijeniti, poznajemo dobro jedni druge. Ko bude imao više raspoloženih igrača u ovoj seriji taj će pobijediti i doći do cilja – izjavio je Bajramović.

Druga utakmica serije za treće mjesto u prvenstvu BiH između Sparsa i Bosne Royal bit će odigrana danas u dvorani “Grbavica” od 18.00 sati.