Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slavlje Los Angeles Ramsa

Spektakularno finale Super Bowla: Zamalo se dogodila najveća senzacija u istoriji NFL-a

Rams defeat Bengals 23-20 in Super Bowl LVI in Los Angeles
Los Angeles Rams wide receiver and Most Valuable Player Cooper Kupp (10) shares an emotional moment with teammate Andrew Whitworth (R) after defeating the Cincinnati Bengals 23-20 in Super Bowl LVI at SoFi Stadium in Los Angeles on Sunday, February 13, 2022. Photo by Jim Ruymen/UPI Photo via Newscom Photo: Jim Ruymen/NEWSCOM

Tokom pauze na poluvremenu održan je tradicionalni muzički show na kojem su ove godine nastupile zvijezde rap i hip-hop scene Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige i Kendrick Lamar

Los Angeles Ramsi savladali su Cincinnati Bengalse sa 23:20 u dramatičnoj završnici 56. Super Bowla i tako spriječili jednu od najvećih senzacija u istoriji NFL-a.

Ramsi su postali su druga NFL ekipa u historiji koja je osvojila naslov na domaćem stadionu.

Domaći su bolje otvorili meč i poveli sa 13:3, ali je onda uslijedio veliki preokret gostiju koji su u trećoj četvrtini poveli 20:16 i prednost držali sve do 89 sekundi prije kraja.

Odlučujuće poene osvojio je Cooper Kupp, koji je uhvatio loptu u end zoni za svoj drugi touchdown na utakmici, a ujedno to je označilo i početak slavlja u Los Angelesu.

Inače, ovo je druga godina zaredom da je domaćin Super Bowla osvojio i pobjednički trofej. Tradiciji su prošle godine “razbili” Tampa Bay Buccaneersi.

Tokom pauze na poluvremenu održan je tradicionalni muzički show na kojem su ove godine nastupile muzičke zvijezde Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige i Kendrick Lamar.