Sportske igre mladih održane u Šamcu, Brčkom, Gradačcu i Brezi

BH Telecom Sportske igre mladih 1

Djevojčice i dječaci iz Šamca su i ove godine pokazali veliko interesovanje za takmičenje na BH Telecom Sportskim igrama mladih, pa su svi prisutni imali priliku gledali veoma zanimljive utakmice. Titulama pobjednika u okviru Plazma Cup-a u odbojci okitile su se ekipe OK „Mladost“ iz Brčkog u muškoj konkurenciji, te ekipa OK „Kula Gradačac“ u ženskoj konkurenciji.

“Sjajno smo se zabavile i sretne smo što smo osvojile prvo mjesto. Sa nestrpljenjem očekujemo odlazak na finale u Sarajevo“, rekla je Lejla Ćosić iz ekipe OK „Kula Gradačac“.

Specijalni partner Igara je i ove godine Olimpijski komitet BiH, a u saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, te uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine širom BiH promoviraju projekat ‘Fer igra za fer djetinjstvo’ što su učesnici takmičenja u Brčkom pokazali na terenima. Igre su osmi put posjetile Brčko, pa su se djeca i ove godine imala priliku takmičiti, družiti i zabavljati.

“Raduje nas osvojeno prvo mjesto na Kinder+Sport Cup-u uličnoj košarci i prolazak na Veliko finale. Nadamo se da ćemo i u Sarajevu postići zapažene rezultate“, izjavio je Adnan Karamujić iz ekipe KK „Lavovi“.

U saradnji sa Specijalnom olimpijadom Bosne i Hercegovine, Igre ove godine organizuju i UNIFIED takmičenje u šest bh. gradova. Prvo takvo inkluzivno sportsko takmičenje održano je u Brčkom. Cilj UNIFIED takmičenja jeste uključivanje sve djece u sportska takmičenja i pružanje jednakih mogućnosti za sve mališane, čime im dajemo podršku i pomažemo im u njihovom razvoju.

Takmičenja u Gradačcu su pružila mnogo zanimljivih utakmica, a titulu najboljih u Coca-Cola Cup-u u nogometu, za kategoriju 2003. godište i mlađi, ponijele su ekipe „Komandosi“ u muškoj i „ŠF Jedinstvo“ u ženskoj konkurenciji, dok je u okviru Poli Cup-a u nogometu, za kategoriju 2007. godište i mlađi, najbolja bila ekipa NK „Tempo“ iz Gradačca. Najmlađi Gradačačani pokazali su veliko interesovanje za Lutrija BiH Cup takmičenje u atletici, a u utrci na 60 metara najbrži su bili Amar Osmanović i Esma Ganibegović.

“Osvajanjem Podravka Cup-a u odbojci na pijesku ostvarile smo plasman na Veliko finale, kojem se mnogo radujemo“, rekla je Jeannette Huskić iz ekipe „Tom i Džeri“.

Dječaci i djevojčice iz lokalnih osnovnih škola u Brezi proveli su jedan sportski dan na takmičenjima Igara i sjajno se zabavili.

“Sretni smo što smo pobijedili na Bingo Cup-u u igri i između dvije vatre. Nadam se da ćemo se imati priliku takmičiti i sljedeće godine, te odbraniti titulu najboljeg u svom gradu“, rekao je kapiten pobjedničke ekipe „Gospodari“.

Sportske igre mladih će ove godine obići 34 bh. grada te tako mališanima širom BiH pružiti dobru zabavu i priliku da se takmiče u 10 različitih sportskih disciplina. Turneja radosti će u narednom periodu posjetiti Zvornik, Bratunac, Srebrenicu i Visoko. Prijave za takmičenja u narednim gradovima su otvorene, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na stranici www.igremladih.ba ili na broj telefona 033/711 930.