Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

Sportske igre mladih oduševile mališane u Vitezu, Tešnju i Tomislavgradu (FOTO)

20/06/2018

Osme BH Telecom Sportske igre mladih nastavile su svoje putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu, a posebno oduševljenje Igrama su u protekloj sedmici pokazali mališani u Vitezu, Tešnju i Tomislavgradu.

Takmičenja su protekle u druženju i zabavi te fer i sportskom ponašanju što Igre na terenima u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH te uz finansijsku podršku USAID-a i propagiraju kroz projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“. I ove godine, specijalni partner Igara je Olimpijski komitet BiH.

Takmičenju u Vitezu otvorena su najsimpatičnijom igrom za najmlađe učesnike, igrom između dvije vatre, a zlatne medalje su ovaj put kućama ponijeli mališani iz ekipe „Vatreni zmajevi“.

„Pobijedili smo danas na Bingo CUP-u u igri između dvije vatre i super smo se zabavili. Drago nam je da smo osvojili zlatne medalje“ izjavio je Ismail Ribo, kapiten „Vatrenih zmajeva“.

Kao najbolje košarkaške ekipe u Vitezu pokazale su se ekipa „Vitez“ i „Vatreni“ u muškoj konkurenciji, u starijoj i mlađoj kategoriji, dok su među djevojčicama najuspješnije bile iz ekipe „Vitez“.

„Pobjedom na Kinder+Sport CUP-u ostvarile smo plasman na finale Igara u Sarajevu što nam je i bio cilj. Radujemo se nastavku druženja na finalu i nadamo se dobrom uspjehu“ izjavila je Ena Vidović, kapiten ekipe „Vitez“.

Djevojčice i dječaci u Vitezu su imali priliku da se takmiče u okviru Podravka CUP-a u odbojci na pijesku, a ekipe „Nonice“ i „Zavidovići“ će predstavljati Vitez u Sarajevu. Naredni grad domaćin Igara bio je Tešanj, a Igre se u ovom gradu održavaju šesti put. Posebnu pažnju prisutnih u Tešnju privukli su stonoteniserski mečevi, a Alen Ruštić, Amila Bavrk, Emin Jašić i Milana Babić će se boriti za titulu najboljih i na finalnom takmičenju Igara u Sarajevu. U okviru Coca-Cola CUP-a, takmičenja u nogometu za kategoriju 2003. godište i mlađi, plasman na finale poslije velike borbe, obezbijedile su ekipe „Koale“ u ženskoj konkurenciji te ekipa „Nadir Mulalić“ iz Maglaja u muškoj konkurenciji.

„Ekipa nam je dobila ime po našem prerano preminulom drugu i to nam je sigurno bio najveći motiv – pobjeda u njegovo ime. Ovo nam je treći grad u kojem se takmičimo i drago nam je da smo napokon uspjeli ostvariti plasman na Finale“ istakao je El-Harun Hrnjić, kapiten ekipe „Nadir Mulalić“.

U Tomislavgradu su odigrani sjajni odbojkaški mečevi u okviru Plazma CUP-a, a ekipe „Žar“ i „Tomica i prijatelji“ ostvarile su pobjedu u ovom gradu. Pažnju prisutnih privukla je i finalna nogometna utakmica u mlađoj konkurenciji između ekipa „Banditi na terenu“ i „IV-a“, gdje je plasman na finale ostvarila ekipa „IV-a“.

„Osvojili smo prvo mjesto danas na Poli CUP-u u nogometu i radujemo se takmičenjima u Sarajevu.

Nadamo se da ćemo i tamo pobijediti“ kazao je Tomislav Krajina.

Sportske igre mladih nastavljaju širiti dobro raspoloženje i zabavu širom BiH, a naredni gradovi domaćini Igara su Mostar, Široki Brijeg i Kakanj. Svi koji žele učestvovati u najljepšoj sportskoj priči u BIH mogu se prijaviti na stranici www.igremladih.ba ili na broj telefona 033/711-930.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.