Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sportski direktor Cedevite i otac Darka Baje odgovorili Selimoviću

matej mamic cedevita

Nakon medijskog istupa i komentara vodstva košarkaškog kluba Spars u Bosni i Hercegovini na račun KK Cedevita, a vezano za prelazak 16-godišnjeg košarkaša Darka Baje u Zagreb, oglasilo se danas i vodstvo Cedevite, te otac mladog košarkaša.

“KK Cedevita je klub koji ima jasne sportske ambicije i čvrstu reputaciju. Sistemski pratimo razvoj svih mladih igrača u Hrvatskoj i regiji, a moguće akvizicije uvijek se dogovaraju s klubovima u kojima mladi košarkaši igraju i, naravno, njihovim roditeljima, s obzirom na to da je riječ o maloljetnim igračima. Tako je prema želji roditelja Darka Baje klub stupio u kontakt s KK Spars u martu ove godine, te smo nakon sastanka u Sarajevu s predsjednikom kluba Nihadom Selimovićem, dobili odgovor da se klub neće protiviti prelasku ako roditelji igrača na tome insistiraju, uz očekivanje obeštećenja.

Darko_Bajo_1

Darko Bajo

Na drugom sastanku u Zaostrogu KK Cedevita je dobila potvrdu da neće biti problema kod prelaska igrača u naš klub. Darko Bajo potom seli u Zagreb kako bi najprije nastupio za U-16 reprezentaciju Hrvatske, te počinje trenirati u sklopu programa KK Cedevite u Zagrebu. Finalizaciju transfera preuzeo je igračev zastupnik, gospodin Miško Ražnjatović, no potrebna dokumentacija zbog izbjegavanja daljnje komunikacije od strane KK Spars još nije do kraja riješena”, pojasnio je sportski direktor KK Cedevita Matej Mamić.

VEZANI TEKST Selimović šalje tužbu FIBA-i: Cedevita nam je otela Baju

Darko Bajo, otac mladog igrača također je želio objasniti o čemu je riječ:

“Razlog Darkova prelaska je jednostavan. Naša porodica želi se preseliti u Zagreb, a sinu želimo omogućiti najbolje uslove ne samo za profesionalni sport, nego prije svega za život. Moj sin je košarku zaigrao u Vitezu, a prije smo, također kako bi sinu omogućili bolje uslove, dogovorili prelaz u KK Spars. On je godinu dana ostao u Vitezu na dvojnoj licenci uz stipendijski ugovor dok ne završi 8. razred. Prvi i drugi razred srednje škole proveo je u Sarajevu, trenirajući u KK Spars, koji je Darka dobro tretirao i na tome smo im zahvalni. No, životne odluke ponovno nas vode na nešto više i bolje, tome se nadam. Ja sam gospodi u KK Spars prije ljeta jasno rekao našu želju, naglasivši da košarka nije isključivi razlog preseljenja u Zagreb. Gospodin Selimović je izrazio razumijevanje i složio se, pa ne vidim razloga sadašnjim reakcijama KK Spars. Ne bih volio da se naš sin, koji je talentovan za košarku, prestane baviti sportom zbog papirologije”, poručio je otac mladog košarkaša Darka Baje.

Slučaj prelaska Darka Baje predan je na arbitražu FIBA-i koja će odlučiti o toku procesa i ishodu, a iz KK Cedevita uvjereni su kako će se dokazati da u transferu Baje nije bilo nekorektnosti sa strane tog kluba.