Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sportski novinari iz BiH idu na Kongres SEESJA u Beograd FOTO

sportski_novinari_3

Asocijacija sportskih novinara FBiH danas je u prostorijama Društva novinara BiH organizirala edukativni trening i radni sastanak, kojem je prisustvovalo dvadesetak sportskih novinara iz sportskih redakcija medija iz cijele BiH.

Radionocu je vodio Almir Šećkanović, novinar Al Jazeere Balkans i polaznik nekoliko Reutersovih treninga.

Šećkanović je kolegama iz drugih redakcija prenio svoja iskustva iz učešća u Reutersovim treninzima u Berlinu i Londonu, a između ostalog prezentovao je način na koji Reuters od svojih novinara traži da postupaju u svakodnevnim zadacima, posebice u komunikaciji sa istaknutim ličnostima iz javnog života.

Pored spomenute radionice, upriličen je i radni sastanak rukovodstva Asocijacije sportskih novinara FBiH na kojem je bilo riječi o aktuelnim problemima s kojima se susreću sportski novinari u BiH u svom poslu.

Najavljeno je i nekoliko akcija, a jedna od njih je i učešće ekipe i delegacije sportskih novinara iz BiH na predstojećem Kongresu sportskih novinara Jugoistočne Evrope.

Ekipa sportskih novinara iz BiH kao što je bio i slučaj prethodnih godina pozvana je i ovaj put, a Kongres će biti održan u Beogradu, tačnije u Staroj Pazovi (Srbija) od 10. do 13. oktobra.

Na kraju radionice i radnog sastanka istaknuta je zahvalnost premijeru Tuzlanskog kantona Begi Gutiću koji je podržao aktivnosti Asocijacije sportskih novinara FBiH.