Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hoće li obnoviti ugovor

Sprema se potres u F1: Bomba se zove Lewis Hamilton

lewis hamilton
Foto: Screenshot/ Instagram

Konačni detalji tek treba da budu finalizirani, ali Hamilton traži romantičnu opciju prije nego što završi karijeru

Na pomolu je pravi potres u svijetu Formule 1.

Naime, sedmostruki svjetski šampion Lewis Hamilton po svemu sudeći neće obnoviti ugovor sa Mercedesom, a mediji prenose da je Britanac na putu da od naredne sezone postane novi član Ferarrija, prenose Nezavisne novine.

Konačni detalji tek treba da budu finalizirani, ali Hamilton traži romantičnu opciju prije nego što završi karijeru.

Italijanski mediji su to objavili ovog četvrtka, a AS je to mogao potvrditi. Ovaj potez neizbježno vuče Carlosa Sainza, ostavljajući ga izvan Maranela od sljedeće sezone. Španski vozač, protagonista Ferarrijeve posljednje pobjede u Singapuru 2023., ima mnogo opcija da odluči o svojoj budućnosti od sljedeće godine.

Hamilton je prošle godine obnovio ugovor s Mercedesom do 2025. godine, ali u posljednje vrijeme F1 ugovori nisu obavezujući i dozvoljavaju klauzule o izlasku. Zbog toga su vozači poput Charlesa Leclerca i Landa Norrisa potpisali produžetke sa Ferarrijem i McLarenom, koji mogu biti raskinuti ako performanse automobila ne budu prema očekivanjima.

Nakon dvije godine bez pobjedničkog automobila, bez obzira na to šta će se desiti 2024. godine, Sir Lewis može napustiti ono što mu je već deceniju bio dom, gdje je postao sedmostruki šampion. Hamilton je uvijek bio službeni vozač njemačke kompanije, čak i u godinama svog McLarena.