Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

košarka

Srbija u finalu Svjetskog prvenstva

bogdan bogdanović košarka
FOTO: FIBA
Bogdan Bogdanović

U finalu će igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog duela Sjedinjenih Američkih Država i Njemačke

U prvom polufinalu Svjetskog košarkaškog prvenstva Srbija je pobijedila Kanadu 95:86 (23:15, 29:24, 23:24, 20:23) i plasirala se u finale.

Timskom igrom i odličnom obranom srpski košarkaši zaustavili su Kanađane.

Srbija je veći dio utakmice kontrolirala situaciju na terenu, a odlučujuću prednost napravila je početkom posljednjeg perioda igre kada je otišla na +17 (80:63). Nakon toga više nije bilo povratka za Kanadu.

S 23 poena Bogdan Bogdanović je bio prvi strijelac Srbije, uz četiri skoka i tri asistencije. Ognjen Dobrić je ubacio 16 poena, kao i Nikola Milutinov koji je uz 16 poena imao i 10 skokova.

Kod Kanade je najbolji bio RJ Barrett s 23 poena, dok je Dillon Brooks ubacio 16 koševa. Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 15 poena i podijelio 9 asistencija.

U nedjeljnom finalu Srbija će u borbi za zlato igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog susreta u kojem se sastaju SAD i Njemačka.

Srbija je na ovaj turnir otišla sa skromnim ambicijama i očekivanjima javnosti, budući da se na spisku igrača, iz raznih razloga, nisu našli Nikola Jokić, najbolji igrač svijeta, Vasilije Micić, najbolji igrač Evrope u posljednje tri godine, Vladimir Lučić i Miloš Teodosić, nekadašnji kapiteni, Nikola Kalinić, dugogodišnji reprezentativac…

Tokom priprema su, takođe iz različitih razloga, sa spiska “otpadali” Ognjen Jaramaz, Aleksej Pokuševski, Uroš Trifunović, Alen Smailagić, Nemanja Nedović…