Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

baraž

Srbija u velikoj drami ostala bez SP, Crnogorci i bez selektora

srbija spanija rukomet

Na SP se uz dosta sreće plasirala i Slovenija koja je boljim izvođenjem sedmeraca uspjela izbaciti Švicarsku

Rukometaši Srbije su u dramatičnoj utakmici uzvrata baraža za SP u Novom Sadu pobijedili Španiju 25:22, ali su zbog poraza 28:32 iz prvog susreta ostali bez plasmana na završni turnir.

Srbi su igrali odličan susret, imali su u nekoliko navrata i po pet razlike, u jednom trenutku je bilo čak 21:15, ali nisu izdržali i Španci su se primaknuli na razliku koja joj je bila dovoljna za proći da SP. Srbija je imala i zadnji napad za +4 koji bi joj donio sedmerce, no nije uspjela zabiti. 

Najefikasniji kod Srbije bio je Vanja Ilić sa šest golova, dok se kod Španije s pet golova istaknuo Aleix Gomez.

Crnogorci nakon eliminacije ostali bez selektora

Hrvatski rukometni trener Vlado Šola podnio je ostavku na mjesto selektora Crne Gore nakon što je izgubio oba dvoboja protiv Italije u baražu za SP 2025. Prvu je utakmicu Italija pobijedila 32:26, a u uzvratu je bilo 34:32 za Italijane.

“Igračima čestitam, preuzimam odgovornost za sve. Sve što je bilo loše kriv sam ja. Podnosim odmah ostavku, žao mi je ako sam razočarao rukometni svijet u Crnoj Gori”, rekao je Šola na presici nakon utakmice. Vlado Šola preuzeo je reprezentaciju Crne Gore u februaru prošle godine. 

Slovenci i Makedonci idu na SP

Na SP se uz dosta sreće plasirala i Slovenija koja je boljim izvođenjem sedmeraca uspjela izbaciti Švicarsku nakon neriješenog ukupnog rezultata. Slovenci su prvi dvoboj dobili rezultatom 27:26, da bi Švicarci u uzvratu slavili 24:23 pa su putnika na SP odlučili sedmerci gdje je bilo 4:1 za Slovence.

Od ostalih zanimljivih rezultata valja izdvojiti da su Makedonci kod kuće uspjeli nadoknaditi -7 protiv Farskih Otoka i s 34:26 u uzvratu izborili SP.