Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slađana Erić

Srbijanska odbojkašica protjerana iz Rusije

sladjana eric

Slađana Erić je rođena 29. jula 1983. u Tuzli, igrala je za Crvenu zvezdu, Albi, Volero, Mursiju, ponovo Zvezdu, Modenu, Galatasaraj, Kolubaru, Partizan Vizuru, Jedinstvo iz Brčkog, Vizuru i Tent prije odlaska u Proton

Kako javlja “Komsomoljskaja pravda”, srbijanska odbojkašica Slađana Erić protjerana je iz Rusije i to iz bizarnog razloga, piše Blic.

Naime, njen klub, Proton-Saratov, nije joj obnovio vizu na vrijeme, što je dovelo do vrlo neprijatne situacije na moskovskom aerodromu “Šeremetjevo” i, tri dana kasnije, njenog protjerivanja.

Izvještaj “KP”-a glasi ovako:

“Ženski odbojkaški klub Proton Saratov izgubio je jednu od najboljih igračica, srednjeg blokera iz Srbije, Slađanu Erić. To se desilo, prema izvorima naših dopisnika iz Saratova, zbog neprofesionalnog ponašanja administracije njenog kluba.”

Višestruka šampionka Srbije, 35-godišnja Slađana Erić potpisala je u decembru ugovor sa Proton Saratovom do kraja sezone. Bila je pozvana da pomogne autsajderu Superlige da izbjegne ispadanje. Saratovski klub, formiran u jesen od strane rukovodstva umjesto ranije uspešnog Proton-BAES, nije dobio nijedan meč. Prijeti mu ispadanje iz lige.

Slađana je, sa brojem 1 na dresu, odigrala osam mečeva za ovu ekipu, a posljednji 20. januara protiv Leninjgratki. Onda je odjednom nestala – nije je bilo u meču sa čeljabinskim Dinamom, kog bi Proton mogao da dostigne na tabeli, ni na susretu protiv krasnodarskog Dinama u Saratovu, gde je zabilježen poraz u pet setova. Po saznanjima “KP-Saratov” (dopisničke službe Komsomoljskaje pravde iz Saratova), desilo se nešto nezabilježeno u profesionalnom sportu. Klub nije sredio dokumenta ove sportistkinje na vrijeme, kako se to inače čini kada je riječ o strancima u sportu. I, pri letu u Čeljabinsk, na meč 27. januara, Slađanu su zadržali prilikom provjere dokumenata na aerodromu “Šerementjevo”. Ekipa je letjela preko Moskve, jer direktnih letova iz Saratova nije bilo.

Rezultat svega je da su je zadržali tri dana, poslije čega je rješenjem suda deportovana iz Rusije, kao osobu koja je prekršila migracione propise.

Slađana nije dostupna za komentare, a na društvenim mrežama se nije oglašavala od tog 27. januara. Rukovodstvo kluba se drži – šutanja.

Menadžer kluba je rekao da je informacija o Erićevoj “zatvorena za javnost” i odbio da komentariše navode do kojih smo došli. Po njegovim rečima, Slađana će i dalje igrati za Proton Saratov, ali nije znao da kaže kada će se vratiti. On je samo potvrdio da je sportistkinja otišla za Moskvu. O bolesti nije rekao ni riječ. A ni o tome gdje se sada nalazi “broj 1” njegove ekipe.

Slađana Erić je rođena 29. jula 1983. u Tuzli, igrala je za Crvenu zvezdu, Albi, Volero, Mursiju, ponovo Zvezdu, Modenu, Galatasaraj, Kolubaru, Partizan Vizuru, Jedinstvo iz Brčkog, Vizuru i Tent prije odlaska u Proton. Od 2002. do 2007. nastupala je za srbijansku reprezentaciju.