Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

četiri trke

Srđan Samardžić i Teodora Simović pobjednici 5. Banjalučkog polumaratona

maraton banja luka2

U trci na 10 kilometara pobijedio je Osman Junuzović, iako nije prvi prošao kroz cilj jer je pogrešno usmjeren na stazi, ali su organizatori ispravili grešku

Na 5. Banjalučkom polumaratonu u muškoj konkurenciji pobijedio je Srđan Samardžić vremenom 1:10:36, drugi je bio Alija Imamović, a treći Sreto Krstić, dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Teodora Simović koja je 21 kilometar istrčala za 1:18:58, druga je Tunde Sabo, a treća Amela Trožić, javlja Anadolu Agency (AA).

“Presrećan sam jer sam imao jako dobar rezultat. Trčao sam cijelu trku sam, tako da sam prezadovoljan rezultatom. Pobijediti na Banjalučkom polumaratonu je veliki uspeh za mene, jedan od najvećih do sada”, kazao je Samardžić koji je, inače, iz Banjaluke.

Istakao je da je vrijeme bilo idealno za trčanje, a da se nada da će u budućnosti popraviti svoj polumaratonski rezultat.

“Spremam se za maraton na jesen, sa ovim rezultatom očekujem i dobre rezultate na maratonu, što mi je i glavni cilj ove godine”, rekao je on.

Teodora Simović pobjednica u ženskoj konkurenciji prije osam dana trčala je maraton u Skoplju.

“Izrazila sam želju da poslije maratona dođem baš u Banjaluku jer je prethodnih godina bilo predivno”, rekla je ona i dodala da je presrećna i prezadovoljna.

Jutros je oko 2.000 trkača startalo kod tvrđave Kastel u Banjaluci na 5. Banjalučkom polumaratonu u okviru četiri trke – polumaratona, Banjalučkih 10 kilometara, Štafetnog polumaratona i Fun run trke.

Vladimir Selec, direktor Banjalučkog polumaratona rekao je da je bilo problema u startu pošto su učesnici Fun run trke otišli pogrešnim putem, ali su svi na kraju stigli na cilj na tvrđavi Kastel.

“Jako smo sretni zbog vremena, nije pala kiša”, rekao je Selec i dodao da je zbog najavljenih padavina bilo manje učesnika Fun run trke.

U trci na 10 kilometara pobijedio je Osman Junuzović, iako nije prvi prošao kroz cilj jer je pogrešno usmjeren na stazi, ali su organizatori ispravili grešku, dok je u ženskoj konkurenciji u trci dugoj deset kilometara pobijedila Nevena Jovanović.

Kao što je i najavljeno u današnjoj manifestaciji učestvovali su i članovi grupe “Pravda za Davida” koji su nosili majice sa oznakama ove grupe.