Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

atletičar iz brčkog

Srđan Samardžić pobjednik maratona u Banjoj Luci (FOTO)

20190929_2_38472421_48017892_Web

Drugoplasirani je Dejan Radanac iz Hrvatske, a on i Samardžić od polovine trke trčali su zajedno dok je o pobjedniku odlučilo posljednjih 150 metara. Treći je kroz cilj prošao Davor Vidović, prošlogodišnji pobjednik banjalučkog maratona

Srđan Samardžić, član Atletskog kuba “Maraton” iz Brčkog pobijedo je danas na maratonu koji je održan u Banjoj Luci, a dionicu dugu 42.195 metara istrčao je za 2.44.08 časova, javlja Anadolu Agency (AA).

Drugoplasirani je Dejan Radanac iz Hrvatske, a on i Samardžić od polovine trke trčali su zajedno dok je o pobjedniku odlučilo posljednjih 150 metara. Treći je kroz cilj prošao Davor Vidović, prošlogodišnji pobjednik banjalučkog maratona.

“Bilo je lijepo trčati u Banjoj Luci, prvi deo trke je stvarno bio ugodan, prijatna temperatura. Na 25. kilometru izašlo je sunce što je jako otežalo uslove trčanja jer je jako bitna temperatura za trčanje pošto se povisi temperatura tijela, gubi se više tečnosti što puno utiče na rezultat”, rekao je Samardžić nakon pobjede.

Istakao je da je jako zadovoljan svojim rezultatom. Za mjesec i po nastupiće na Balkanskom prvenstvu u maratonu u Beogradu, a današnju trku smatra dobrim uvodom za prvenstvo na kojem se nada da će uspjeti da uđe među prva tri.

Iako je banjalučki maraton bio kvalifikacioni za Olimpijske igre u Tokiju, nijedan od takmičara nije uspio da istrči potrebnu normu.

U polumaratonskoj trci pobijedio je Božidar Vujić koji je 21 kilometar istrčao za 1.15.18, drugi je bio Đorđe Ćerić, a treći Boban Lukić. U ženskoj konkurenciji Najbrža je bila Lucia Kimani s vremenom 1.30.47, druga je bila Jelena Kosić i Dragana Roljić.

“Nadao sam se da mogu oboriti lični rekord i imao sam odličan prolaz na 14. kilometru, ali sam malo posustao u finišu jer sam prije pet dana imao tešku brdsku trku u Bihaću. Ipak, zadovoljan sam i ovim vremenom i naravno trijumfom”, rekao je Vujić, član AK Maraton iz Brčkog.