Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rumunska liga

Srpski košarkaš ga faulirao, a on otišao po šipku: Reprezentativac BiH spriječio napad

sjksjkasjkasjk (1)

Srećom, tragediju koja je ozbiljno prijetila velikom požrtvovnošću spriječio je bh. košarkaš Andrija Stipanović. On je i sam riskirajući ozljede, jer bijesni Guzman je bio neukrotiv, jedva nekako smirio podivljalog saigrača

Derbi rumunske košarkaške lige Oradea – Cluj 82:74 zasjenio je bizarni incident koji samo zahvaljujući požrtvovnosti hrvatskog košarkaša gostiju nije prerastao u masakr. U 13. minuti utakmice je Nikola Marković, srpski reprezentativac i igrač domaćina, pri izlasku iz igre u prolazu zakačio suparnika Karela Guzmana. Kubanac je na to pao, ali je zatim napao Markovića. Ubrzo je isključen, ali zatim je uradio nešto nevjerovatno.

Guzman je naime izašao iz dvorane, ali samo kako bi na obližnjem gradilištu uzeo metalnu šipku te se s njom vratio u dvoranu kako bi pretukao Markovića. Pri tome je pokazao veliku odlučnost, jer kamere svjedoče kako se bijesno vratio u dvoranu i vitlao šipkom. Srećom, tragediju koja je ozbiljno prijetila velikom požrtvovnošću spriječio je bh. košarkaš Andrija Stipanović. On je i sam riskirajući ozljede, jer bijesni Guzman je bio neukrotiv, jedva nekako smirio podivljalog saigrača nakon što se vratio u dvoranu.

To je u priopćenju potvrdila i policija: “Nakon izlaska s terena igrač Cluja se nasilnički ponašao. Izašao je iz dvorane, otišao do obližnjeg gradilišta gdje je uzeo rebrastu željeznu šipku i vratio se u dvoranu. U jednom trenutku ga je zaustavio saigrač, a pripadnici osiguranja su mu oduzeli opasni predmet.”

Guzman se također oglasio: “Žalim zbog svojih postupaka i želim se izviniti klubu, saigračima i svima koji su bili u dvorani. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo. I razumijem da ne odražava vrijednosti naše ekipe i sporta.

Želim objasniti da sam bio izazvan. I to na zagrijavanju, kada su me provocirali suparnički igrač i član njihovog štaba. Shvaćam da kao sportista imam određenu odgovornost i u ovoj situaciji sam pokazao najgore od sebe.”