Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srpski selektor reagovao na teške optužbe da je bio pijan svaku večer

Jovica Cvetkovic

Nastavljaju se prozivanja u Srbiji za neuspjeh na Evropskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj. Selektor Jovica Cvetković optužio je igrače da su se po Zagrebu provodili do ranih jutarnjih sati te da nisu marljivo radili. Nije trebalo dugo čekali prilično oštar odgovor prozvanih igrača.

– Na treninzima uglavnom nije bio, a svaku večer bio je alkoholiziran. U sedam dana u hotelu je potrošio 1200 eura na alkohol. Kulminacija je bila kad nas je u takvom stanju vodio protiv Bjelorusije. U najmanju je ruku sramotno i ružno da svoje neznanje, nered i skandale Jovica Cvetković pravda preko naših leđa, napisali su između ostalog rukometaši Srbije.

Jučer se opet javio prozvani selektor.

-Moja obaveza je bila napisati izvještaj s Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, to sam učinio i predao ga Rukometnom savezu Srbije. Taj moj izvještaj je neko ukrao i zloupotrijebio, tako da nisam ja taj koji je pričao po novinama. To nije mjesto gdje se treba raspravljati na tu temu i sve što imam reći ću reći na upravom odboru RSS-a, za Alo.rs je rekao Cvetković.