Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vilsonovo šetalište

Stefan Čuković i Olivera Jevtić pobjednici Trke za demokratiju

trka za demokratiju2

Pored zasluženih medalja i pehara, najbolja tri trkača i trkačice u obje kategorije organizatori trke nagradili su s 300, 200 i 100 KM

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu jutros je održana treća po redu “Trka za demokratiju” u organizaciji Ambasade Republike Turske u BiH.

Oko 500 učesnika uspješno je, trčanjem ili šetnjom, prešlo dionicu dugu 3,5 km duž sarajevskog Vilsonovog šetališta. Cilj događaja bio je slanje podrške svim narodima diljem planete koji promovišu vrijednosti mira, demokratije, solidarnosti i humanosti, kao i poticanje građana na aktivan i zdrav život.

“Raduje me što i ove godine imamo veliki broj učesnika, te što ćemo, još jednom, zajedno trčati u ime demokratije i solidarnosti”, kazao je ambasador Turske u BiH Haldun Koc.

U muškoj konkurenciji najbolji je bio Stefan Čuković s vremenom 9:32, dok je pobjedu u ženskoj konkurenciji odnijela Olivera Jevtić s vremenom 10:41.

Drugo mjesto osvojili su Stenli Kipruto (9:40) i Selma Zrnić (11:09) dok su trećeplasirani bili Uroš Gutić (10:14) i Lucia Kimani (11:21). Pored zasluženih medalja i pehara, najbolja tri trkača i trkačice u obje kategorije organizatori trke nagradili su s 300, 200 i 100 KM.