Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stephen Curry s 53 koša potopio New Orleans

curry

Stephen Curry je u noći sa subote na nedjelju ostvario još jedan nevjerojatan učinak te s čak 53 poena, od čega 28 u trećoj četvrtini, odveo aktualne NBA prvake Golden State Warriorse do pobjede 134-120 na gostovanju u New Orleansu.

Curry je bio nezaustavljiv, pogodio je 17 od 27 šutova iz igre, gađao 8-14 za tricu te usput podijelio i devet asistencija kad bi se domaća obrana previše usredotočila na njega i ostavila njegovim suigračima višak prostora.

“Uvijek sam imao samopouzdanja. No, postao sam bolji igrač i želim se uzdići na višu razinu. To želim napraviti ove godine. Zdrav sam, pun energije i osjećam se snažan kad izađem na teren. Igram slobodno, zabavljam se, a kad se sve to spoji, onda se obično dogodi nešto dobro”, izjavio je Curry nakon sjajne predstave kojom je potvrdio da će i ove godine biti među glavnim favoritima za MVP nagradu koju je osvojio prošle sezone.

Jedan od igrača koji bi mu trebali konkurirati je i prva zvijezda New Orleansa centar Antonio Davis koji je u drugom ovosezonskom porazu od Warriorsa ubacio 26 koševa uz 15 skokova i bio najbolji igrač svoje momčadi. Uz Curryja, najzaslužniji za pobjedu Golden Statea bili su Draymond Green s 21 košem, šest skokova i četiri asistencije, te Klay Thompson s 19 koševa.

[yuzo_related]

Warriorsi su tri startne pobjede izjednačeni na vrhu NBA lige s LA Clippersima koji su u Noći vještica ugostili Sacramento Kingse i svladali ih sa 114-109. U momčadi Doca Riversa briljirao je Blake Griffin s 37 koševa, devet skokova i šest asistencija. J. J. Redick je s 23 koša bio drugi strijelac Clippersa, Chris Paul je ubacio 17 koševa i podijelio 11 asistencija, dok je DeAndre Jordan uz 15 poena imao 18 skokova i čak sedam blokada.

Kingsima nije pomoglo što je Rajon Rondo završio utakmicu s 21 košem i osam asistencija, a Rudy Gay uz 20 poena imao i devet skokova.

Bila je to tek jedna od dvije pobjede domaćina u šest utakmica odigranih u noći sa subote na nedjelju. Drugu su ostvarill Memphis Grizzliesi svladavši Brooklyn Netse sa 101-91, a strijelce gostujuće momčadi je s 19 koševa predvodio hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović.

Vrijednu gostujuću pobjedu ostvarili su New York Knicksi u Washingtonu, svladavši Wizardse sa 117-110. Carmelo Anthony je s 37 koševa, sedam skokova i četiri asistencije predvodio gostujuću momčad do pobjede. Washingtonu nije pomoglo 26 koševa Breadlyja Beala i 25 poena Johna Walla. Knicksi su u prve tri utakmice ostvarili dvije pobjede, baš kao i Phoenix Sunsi za koje briljira Eric Bledsoe.

Nakon što su svladali Trail Blazerse na svom terenu večer prije, Sunsi su to ponovili i slavljem 101-90 u uzvratu u Portlandu. Bledsoe je u ovu pobjedu ugradio 33 poena i šest asistencija, dok je Brandon Knight završio dvoboj s 27 koševa, pet skokova i pet asistencija. Damian Lillard je s 23 poena i osam asistencija bio najbolji igrač Portlanda.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarila je Utah Jazz na gostovanju kod Indiane (97-76). Utah je tako stigla do svoje druge pobjede u sezoni, a Pacersi su ostali u skupini momčadi koje su i nakon tri utakmice na nuli. Ujednačenu momčad Jazza sa šest dvoznamenkastih strijelaca predvodili su Derrick Favors s 18 poena i sedam skokova te Rodney Hood sa 17 koševa, dok je Francuz Rudy Gobert skupio 17 skokova uz devet poena. Kod poraženih je Geroge Hill ubacio 17 koševa, a Paul Geroge 16.