Teška situacija

Stevanović do polusezone vodi košarkaše Čelika, odlaze Buza, Simanić i Dedajić

celik_igokea1 (1)

Još čekamo povratnu informaciju od Harisa Ćurovca – ističe Bulajić

Dosadašnji pomoćni trener Čelika Bojan Stevanović predvodit će sa klupe zenički tim, najmanje, do prvenstvene pauze – potvrdio je Feni predsjednik tog kluba Goran Bulajić.

Stevanović će zamijeniti Josipa Pandžu, s kojim se zenički klub ove sedmice sporazumno razišao, a nakon kojeg je i nekoliko igrača napustilo Zenicu.

– Stevanović će pokušati da vodi do Nove godine ovo što je ostalo od seniorske ekipe, uključujući i domaće igrače koji su pod ugovorom, koji su registrovani u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine te koji imaju pravo nastupa. Naime, osim kapitena Milivoja Božovića, s kojim smo sporazumni raskid dogovorili još u ponedjeljak, zajedno s Pandžom, sinoć je želju da napusti klub izrazio i Nedim Buza. Danas je to učinio i Haris Dedajić te Stefan Simanić, koji je svakako bio na posudbi iz Igokee, a koja je tražila raskid ugovora. Još čekamo povratnu informaciju od Harisa Ćurovca – ističe Bulajić.

On se nada da će imati sedam igrača kako bi odigrali preostale utakmice do kraja polusezone, a najavljuje da će morati koristiti i juniore Denija Bilića i Nikola Martinovića.

Čelik je s omjerom 1-5 na diobi posljednjeg mjesta, zajedno sa sarajevskom Bosnom Royal i mostarskim Zrinjskim. U nedjelju ih očekuje gostovanje u okviru 8. kola kod bijeljinskog Radnika.