Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UFC

Stipe Miočić u sjajnoj borbi pobijedio Cormiera i odbranio naslov

miocic-cormier

U spektakularnoj borbi američko-hrvatski borac je slavio odlukom sudija

Stipe Miočić je odbranio naslov teškaškog prvaka UFC-a. Drugi put zaredom pobijedio je Daniela Cormiera i učvrstio se na poziciji jednog od najvećih teškaša svih vremena.

U spektakularnoj borbi američko-hrvatski borac je slavio odlukom sudija. Bio je bolji najmanje u drugoj, trećoj i petoj rundi. Prema jednom sucu dobio je četiri runde, a prema drugoj dvojici je bio bolji u tri runde.

Početak borbe bio je jako oprezan s obje strane, bez ijednog udarca u prvoj minuti. Miočić je sredinom i pred kraj runde bio bolji borac, ali je u samoj završnici runde Cormier ga uspio žestoko uzdrmati i tako uzeti uvodnu rundu.

U drugoj rundi je Cormier bio bolji, imao je dvije dobre kombinacije i dva sjajna prednja direkta, ali se onda ponovila situacija s kraja prve runde u različitim ulogama. Miočić je fantastičnom serijom udaraca desnom rukom umalo nokautirao Cormiera i oteo mu ovu rundu.

Nakon toga, Cormieru je bilo zatvoreno lijevo oko i Miočić je imao ogromnu prednost koju je odmah iskoristio u trećoj rundi i u njoj zadao čak 15 značajnijih udaraca više od rivala.

I kada se očekivalo da Stipe nastavi u tom tempu te kada se vjerovalo da Cormier nema više snage za povratak, 41-godišnji Amerikanac je pokazao zašto je jedan od najvećih svih vremena i dobio je četvrtu rundu u kojoj je zadao više udaraca i bio aktivniji borac.

Što se tiče ostalih sinoćnjih borbi, Sean O'Malley je predao Marlonu Veri zbog povrede. Rozenstruik je u drugoj rundi nokautirao Juniora dos Santosa, dok je Pineda u drugoj rundi riješio borbu s Burnsom. Dalishvili je odlukom sudija savladao Dodsona.