Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stižu milionske tužbe zbog lošeg prenosa meča Mayweather – McGregor

mayweather – conor

Kao što se i očekivalo, meč između Floyda Mayweathera i Conora McGregora, koji je Amerikanac dobio tehničkim nokautom u 10. rundi u nedjelju u Las Vegasu, bio je najprodavaniji PPV event u istoriji. Tačni podaci još nisu poznati, ali sigurno je da je pet miliona korisnika platilo 99,95 dolara kako bi “meč stoljeća” gledali putem Showtimeovih i UFC-ovih kablovskih i internet servisa.

No, Showtime se uopće nije pripremio za veliki interes gledatelja, pa su serveri tokom borbe nekoliko puta padali i hiljade gledatelja nije moglo normalno pratiti borbu. Svoje nezadovoljstvo iskazivali su na Twitteru, ali i na sudu.

Protiv Showtimea su podnijete dvije grupne tužbe, jedna na Manhattanu, a druga u saveznoj državi Oregon. U obje parnice od kompanije se traži po pet miliona dolara na ime neispunjavanja obveza prema korisnicima.

Procjenjuje se da je oko 50 miliona Amerikanaca gledalo borbu, a još 2,9 miliona putem ilegalnih streamova na internetu.

“Primili smo jako malo pritužbi korisnika i svima koji su imali problema vratit ćemo novac. Tužbe nećemo komentirati”, kratko je priopćio Showtime.

Prema nekim procjenama meč je zaradio između 700 i 800 miliona dolara. Ne zna se kako će McGregor i Mayweather podijeliti profit kad odbiju sve izdatke, ali navodno je riječ o omjeru 70-30 u korist pobjednika.