Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koban produžetak

Strašna povreda bh. košarkaša: Nurkić tragično okončao sezonu lomom noge! (VIDEO)

nurkic

Tragičan završetak sezone za sjajnog Nurkića koji je bilježio brojke iz snova

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić pretrpio je strašnu povredu.

Portland Trail Blazersi odigrali su uzbudljiv meč protiv Brooklyn Netsa, a nakon regularnog dijela igre bilo je neriješeno, pa je meč otišao u produžetke.

Čak i nakon prvog produžetka, nije bilo pobjednika, pa smo gledali i drugi nastavak, koji je, nažalost, bio koban za našeg reprezentativca.

Na 2:27 do kraja, u skoku protiv nekoliko protivničkih igrača, Jusuf je doživio strašnu povredu – slomio je nogu, a lom je bio tako jak da je vrisnuo od boli, čekajući da neko od medicinskog tima priđe i pomogne mu.

Tragičan završetak sezone za sjajnog Nurkića koji je bilježio brojke iz snova, a i u ovoj utakmici je do kobnog trenutka briljirao – upisavši 32 poena uz 16 skokova i pet asistencija, dvije ukradene lopte i četiri blokade.

Blazersi su na kraju izašli kao pobjednici 148:144, ali mala je to utjeha, s obzirom da su poslije McColluma, izgubili svog najboljeg centra, pa su njihove nade u playoffu sada minimalne.

Video snimak brutalnog loma donosimo vam u nastavku, ali UPOZORAVAMO da se radi o veoma uznemirujućem snimku.

Još uvijek nema prognoza do kad bi mogao odsustvovati.

Na svom Instagram profilu odmah se oglasio i naš drugi NBA igrač, Džanan Musa, koji je izbezumljen Nurkićevom povredom poslao poruku podrške.

 

View this post on Instagram

 

Ne mogu da vjerujem šta se upravo desilo, molim se za tebe brate, izaći ćeš iz ovoga kao još veća zvijer!!!!!! ??????

A post shared by Dzanan Musa (@dzananmusa) on