Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stravičan sudar na Tour de Franceu, bicikli letjeli na sve strane (VIDEO)

tour de france (5)

Španac Joaquin Rodriguez (Katjuša) pobjednik je treće etape ovogodišnjeg izdanja najveće svjetske biciklističke utrke, Tour de Francea, vožene od Antwerpena do vrha uspona na Mur de Huy u Belgiji u dužini od 159.5 kilometara. Dionicu je obilježio haos do kojeg je došlo uslijed teškog pada.

Do lančanog je sudara došlo nekih 60 kilometara prije cilja. U njemu je učestvovalo oko 20 biciklista, a utrka je nakratko, na nekih 20-ak minuta i prekinuta.

Sve je “zakuhao” Francuz William Bonet koji se okliznuo i pao, a onda je došlo do haosa na belgijskim ulicama budući je nekolicinu sapleo i uzrokovao metež. Među onima koji su se našli među 20-oricom koji su sudjelovali u nesreći bio je i Fabian Cancellara, vodeći nakon prve dvije etape, koji je pritom izgubio nekih pet minuta.

Najgore je u svemu prošao Bonet koji je imao krvave ogrebotine po licu, a liječnici su mu prilikom ukazivanja pomoći morali i fiksirati vrat “Schantzovim ovratnikom”.

Vodstvo u ukupnom redoslijedu preuzeo je Britanac Chris Froome (Sky) koji sada ima sekundu prednosti ispred Nijemca Tonyja Martina i 13 ispred Amerikanca Tejaya Van Garderena, dok je Cancellara pao na 109. mjesto.