Stravičan sudar na Tour de Franceu, bicikli letjeli na sve strane (VIDEO) – Fokus.ba
Ostali sportovi

Stravičan sudar na Tour de Franceu, bicikli letjeli na sve strane (VIDEO)

06/07/2015

Španac Joaquin Rodriguez (Katjuša) pobjednik je treće etape ovogodišnjeg izdanja najveće svjetske biciklističke utrke, Tour de Francea, vožene od Antwerpena do vrha uspona na Mur de Huy u Belgiji u dužini od 159.5 kilometara. Dionicu je obilježio haos do kojeg je došlo uslijed teškog pada.

Do lančanog je sudara došlo nekih 60 kilometara prije cilja. U njemu je učestvovalo oko 20 biciklista, a utrka je nakratko, na nekih 20-ak minuta i prekinuta.

Sve je “zakuhao” Francuz William Bonet koji se okliznuo i pao, a onda je došlo do haosa na belgijskim ulicama budući je nekolicinu sapleo i uzrokovao metež. Među onima koji su se našli među 20-oricom koji su sudjelovali u nesreći bio je i Fabian Cancellara, vodeći nakon prve dvije etape, koji je pritom izgubio nekih pet minuta.

Najgore je u svemu prošao Bonet koji je imao krvave ogrebotine po licu, a liječnici su mu prilikom ukazivanja pomoći morali i fiksirati vrat “Schantzovim ovratnikom”.

Vodstvo u ukupnom redoslijedu preuzeo je Britanac Chris Froome (Sky) koji sada ima sekundu prednosti ispred Nijemca Tonyja Martina i 13 ispred Amerikanca Tejaya Van Garderena, dok je Cancellara pao na 109. mjesto.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.