Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svjetsko prvenstvo

Sudije brutalno pokrale Litvaniju, selektor poludio: “Ovo je je*ena šala!” (VIDEO)

litva

“Ovo je je*ena šala, a ne košarka!”

Igrala se posljednja minuta u Nanjingu, Francuska je prosula vodstvo od 17 razlike koje je imala početkom drugog poluvremena, Jonas Valančiunas kod 76-75 za Francusku šutirao je drugo slobodno bacanje, lopta je skakala po obruču, a onda je loptu s istog maknuo Rudy Gobert. I pritom dirao i obruč i mrežu.

Međutim, to sudije nisu vidjeli. Niti su htjeli. Jer u protivnom bi se konsultovali s video-tehnologijom koju u Kini koriste više kad ne treba i nije potrebno nego kada jest. I onda, kada se lomi, kada cijela dvorana vidi očito, oni nisu.

I umjesto da se Litvi dosude dva poena i da povede, Nando de Colo zabio je u sljedećem napadu za +3, a u zadnjih 15 sekundi Litvanija nije zabila za produžetak. I Francuzi su otišli u četvrtfinale, a Litvanija će – kući.

– Sudije su odlučili drugu utakmicu zaredom. Australcima su pustili da igraju ragbi protiv nas, sad nismo mogli ni u kontakt. Ovo je je*ena šala, a ne košarka! Zašto imaju VAR? Ne trebate biti pametni, zaustavite igru, pogledajte snimku šta se dogodilo – kiptio je selektor Litvanije Dainius Adomaitis.

– Ovi igrači žrtvuju cijelo ljeto, dva su mjeseca porodice, ne primaju ništa – 0 dolara, eura. Veliki respekt prema njima, ali neko ne respektuje igru. Ovo je je*ena šala – ponovio je još jednom udarivši šakom o stol.