Ostali sportovi

Košarkaška reprezentacija

Sulejmanović: Energijom i voljom možemo parirati Bugarima i Fincima

27/11/2018

Selektor Vedran Bosnić na raspolaganju ima ukupno 15 igrača, ali svi ne mogu i trenirati

Košarkaši BiH obavili su posljednji jutarnji trening u Zenici uoči sutrašnjeg polaska za Bugarsku, gdje ih u petak u Botevu očekuje kvalifikacijski meč za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Sinoć su stigli Emir Sulejmanović i Haris Delalić, tako da selektor Vedran Bosnić na raspolaganju ima ukupno 15 igrača, ali svi ne mogu i trenirati.

– Na treningu nas ima 13, jer imamo dvojicu „polupovrijeđenih“ igrača. Povrijeđeni su došli Kenan Kamenjaš i Obrad Tomić. To su male povrede i vidjet ćemo koliko ih možemo pripremiti, koliko oni mogu i da li će trenirati večeras – kaže Bosnić, koji dodaje da još uvijek ne zna ko će sutra biti u autobusu za Bugarsku, koji iz Zenice kreće oko osam sati ujutro.

– Oni koji ne budu na spisku 12 igrača, ostat će u Zenici i, nakon povratka iz Bugarske, nastavljaju pripreme za ponedjeljak i utakmicu protiv Finaca – kaže Bosnić, koji napominje kako bi u Botevu trebali biti sutra navečer, a u četvrtak će imati dva treninga u dvorani u kojoj će igrati meč protiv domaće selekcije.

Pun optimizma stigao je Sulejmanović, koji se oporavio od povrede i sada je spreman. U porazu svog španskog Breogana kod Manrese u nedjelju navečer igrao je 13 minuta, ali se nije upisao u strijelce, ali je imao pet skokova.

– Sada je sve dobro. Čuvam se koliko mogu, pravim preventivu – kaže Sulejmanović, koji je svjestan da će oni, mlađi igrači u preostalim utakmicama dobiti više minuta.

– Puno mladih igrača ima i ovo je dobra prilika za sve. Međutim, jako malo vremena imamo da se uklopimo i da primimo informacije od novog selektora, ali šta je tu je. Mislim da s našom energijom i voljom možemo pokazati puno. Ako svi budemo igrali kako treba biće dobro – kaže Sulejmanović, koji smatra kako, upravo takvim pristupom i dobrom odbranom, mogu parirati i Bugarima i Fincima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.