Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šuman: Za pobjede u narednim mečevima treba nam nacionalni naboj

bilal-suman333

Rukometna reprezentacija Bosne i Hecegovine okupila se jučer na Ilidži pred odlučujuće susrete sa Švicarskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. u Hrvatskoj. Prvi meč igra se 10. januara u Sent Galenu, a revanš tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu. U 6. kvalifikacionoj grupi rukometaši BiH krajem oktobra odigrali su dvomeč s Estonijom. U Sarajevu je BiH slavila sa 31:24, dok je u Talinu poražena rezultatom 29:25. S obzirom da samo prvoplasirana ekipa iz grupe ide u baraž, našoj selekciji trebaju pobjede u obje utakmice protiv Švicarske. Selektor Bilal Šuman u ovom dvomeču neće moći da računa na pivota francuskog Nanta (Nantes) Senjamina Burića.

– Zato će nam biti potrebno mnogo više discipline u igri, kao i da svedemo broj tehničkih grešaka na minimum, te budemo dobri u odbrani, kao i u tranziciji i rezultat neće izostati. Takođe, biće potreban i taj nacionalni naboj. To su ključne stvari, istakao je Šuman.

U snagu Švajcaraca stručni štab bh. tima uvjeriće se tokom njihovog okršaja protiv Estonije, 4. i 7. januara.

– Mnogo je kalkulacija i matematike, ali na nama je da pobijedimo i osiguramo baraž. Biće teško, imali smo neke crne rupe i u prethodnim utakmicama i učinićemo sve da to ispravimo, mišljenja je naš sagovornik, koji je dodao da ovaj put uprkos blokiranom računu Rukometnog saveza BiH neće biti problema prilikom putovanja u Švajcarsku, kao ni sa organizacijom meča u Tuzli.