Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Sunsi savladali Spurse, Jusuf Nurkić najbolji skakač susreta

jusuf nurkić phoenix suns
Foto: Phoenix Suns/x.com

Ubjedljivu domaću pobjedu slavila je ekipa Atlante koja je sa 132:91 savladala Charlotte. Dejounte Murray je sa double-double učinkom od 28 poena i 12 asistencija predvodio domaćina do pobjede.

Na gostovanju protiv San Antonio Spursa, Phoenix Sunsi su slavili uvjerljivom pobjedom rezultatom 106:131, a reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić ponovno je pružio sjajnu partiju pod košem.

Nurkić je skupio deset skokova i bio najbolji skakač meča. Bio je jedini igrač s dvocifrenim brojem skokova na terenu. Osim skokova, Nurkić je ubacio šest poena, ostvario tri asistencije te dodao tri ukradene lopte. Uprkos tome što je proveo nešto manje od 22 minute na parketu, njegov doprinos bio je izuzetno važan za Sunse.

Phoenix je dominirao tokom cijele utakmice, vodeći od prvog do posljednjeg trenutka bez ikakve neizvjesnosti. Nurkićev tim tako je stigao do treće uzastopne pobjede..

Devin Booker bio je glavna zvijezda Phoenixa, postigavši 32 poena uz devet asistencija i sedam skokova, pružajući izvanrednu individualnu igru. U domaćoj ekipi istakao se Johnson s učinkom od 14 poena, četiri skoka i jednom asistencijom.

U ostalim mečevima igranim tokom večeri Sacrametno je u gostima savladao Orlando. Goste je do pobjede predvodio De'Aaron Fox sa 31 poenom.

Ubjedljivu domaću pobjedu slavila je ekipa Atlante koja je sa 132:91 savladala Charlotte. Dejounte Murray je sa double-double učinkom od 28 poena i 12 asistencija predvodio domaćina do pobjede.

Chicago Bullsi su izgubili na domaćem parketu od prvoplasirane ekipe Zapadne konferencije. Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Jayson Tatum sa 26 poena.

Najefikasniji meč večer i odigrali su Houston i Utah. Slavio je pobjedu Houston rezultatom 147:119, a sjajnu večer je imao Jalen Green koji je postigao 41 poen.

Washington Wizardsi su na domaćem parketu pobijedili Toronto Raptors kojima nije pomogla ni dobra poenterska večer Gary Trent Juniora koji je uspio postići 31 poen. Deni Avdija je sakupio najviše poena u pobjedničkoj ekipi.

Drugoplasirana ekipa Zapada, Denver, slavila je na gostovanju protiv Portlanda, a do pobjede ih je vodio Reggie Jackson sa 23 postignuta poena.

Rezultati

Orlando Magic – Sacramento Kings 107:109
Atlanta Hawks – Charlotte Hornets 132:91
Chicago Bulls – Boston Celtics 113:124
Houston Rockets – Utah Jazz 147:119
San Antonio Spurs – Phoenix Suns 106:131
Washinton Wizards – Toronto Raptors 112:109
Portland Trail Blazers – Denver Nuggets 111:114