Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sutra počnje košarkaški Kup kraljevskog grada Jajca

_kk_vodopad_jajce_kup_1

U organizaciji Košarkaškog kluba Vodopad Jajce i pod pokroviteljstvom Općine Jajce, u povodu Dana općine, Jajce će biti domaćin 2. Košarkaškog kupa kraljevskog grada, koji je ove godine poprimio i predznak „međunarodni“ što ga sasvim sigurno svrstava u jedan od najboljih i najjačih turnira u BiH.

U tri dana koliko će turnir trajati jajačka publika imat će priliku gledati preko 130 talentovanih košarkaša Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Gosti grada Jajca biće i mladi košarkaši prijateljskog grada Szekszarda iz Mađarske.

– Sve utakmice košarkaškog kupa odigrat će se u Gradskoj sportskoj dvorani. Ove godine turnir smo proširili i omasovili na osam ekipa te ga podigli za jednu stepenicu više. Ovaj turnir vidim kao projekat koji neće biti priznat samo u BiH, već i šire, kaže Denis Zjajo, trener KK Vodopad Jajce.

Denis Zjajo

Na njemu će nastupiti mlađi kadeti iz osam klubova iz četiri države, među njima i oni iz Škole košarke Dražen Petrović, KK Cibona (Zagreb), OKK Spars (Sarajevo), KK Budućnost (Podgorica), KK Koš (Sarajevo), KK Dubrava (Zagreb), KK Radnički 1950 (Kragujevac) te domaćin KK Vodopad (Jajce).

Zvanično otvorenje turnira je sutra u 20 sati, nakon čega će biti odigrana i prva utakmica između momčadi KK Vodopad Jajce i KK Cibona.