Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

večernji sati

Sutra utrka “Sarajevski cener”, izmjene režima saobraćaja u centru grada

FOTO: NGO Marathon Sarajevo/Fena

Utrke će započeti u 20 sati kod Vijećnice i trčat će se individualno deset kilometara i timski pet kilometara, a nakon toga slijedi pjevanje i plesanje na After Run Partyju

U Sarajevu će u nedjelju u večernjim satima biti održana atraktivna ulična trka pod nazivom „Sarajevski cener“.

Učesnici će trčati centralnim gradskim ulicama, od Vijećnice do Skenderije. Osim Sarajevskog cenera bit će održana i timska utrka 5K Team Run, a dužina staze za ovu utrku će biti pet kilometara.

Zbog održavanja utrka u nedjelju u periodu od 19.30 do 22.00 sata privremeno će biti izmijenjen režim saobraćaja na trasi kretanja učesnika.

Saobraćaj je izmijenjen po sljedećem redoslijedu na lokacijama: Plato Vijećnice, Bentbaša (do benzinske pumpe EP), Obala Kulina Bana, Hiseta, Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije i Telali.

Saobraćajna policija će na terenu regulisati saobraćaj i prekidati zabranu u tim ulicama kako se u njima budu završavale aktivnosti. Zabrana saobraćaja može se mijenjati da bi se uskladila sa konkretnim potrebama i programom manifestacije, navedeno je iz Udruženja Marathon, koje je organizator ovih utrka.

Utrke će započeti u 20 sati kod Vijećnice i trčat će se individualno deset kilometara i timski pet kilometara, a nakon toga slijedi pjevanje i plesanje na After Run Partyju.