Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rukomet

Šveđani napravili senzaciju, razbili Francuze i plasirali se u finale Svjetskog prvenstva

Jedino vodstvo Francuzi su imali je u ranoj fazi prvog poluvremena, ubrzo su Šveđani preokrenuli i do kraja su manje-više rutinski kontrolisali igru i rezultat

Rukometna reprezentacija Švedske plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u Egiptu, pošto je savladala Francusku sa 32:26 (16:13).

Šveđani će se tako boriti za petu titulu prvaka svijeta, dok Francuzi neće imati priliku da se bore za sedmi naslov prvaka sveta, poslije slavlja 1995, 2001, 2009, 2011, 2015. i 2017. godine.

Švedska je na turnir došla bez nekoliko važnih igrača, ali odigrala je nekoliko izvanrednih mečeva i sada je nastavila u istom ritmu. U prvom poluvremenu blistao je golman Andreas Palička, imao je čak 11 odbrana, a na drugoj strani je napad bio tečan – sa lakoćom su Šveđani stvarali višak na krilnim pozicijama, ali i pogađali sa bekovskih pozicija.

Jedino vodstvo Francuzi su imali je u ranoj fazi prvog poluvremena, ubrzo su Šveđani preokrenuli i do kraja su manje-više rutinski kontrolisali igru i rezultat.

Švedska će se u nedjelju boriti za svoju petu titulu prvaka svijeta, a prvu od Egipta 1999. godine. Protivnik će im biti bolji iz duela Danska – Španija koji se igra u 20:30 sati.

Francuzi će igrati za treće mjesto i ako izgube, biće to drugo uzastopno takmičenje bez medalje za selekciju koja dominira svjetskim rukometom u 21. vijeku.